2 Juni - D’ r over en d’r in……….

Door Klaas & Nanda Knobbe - 04-06-2022 05:42

Toch maar wat eerder opstaan dan de bedoeling was. De afstanden in de USA zijn groot en we willen op tijd zijn. Dus weer het gangbare ritueel en kwart voor acht vertrekken we van de camping. Als we de weg naar Flagstaff inslaan zien we een bord langs de weg, i.v.m. wegwerkzaamheden mogen de voertuigen niet langer dan 30 feet zijn. Wij zijn 25 feet dus we zien wel wat we onderweg tegenkomen. Gezien de aangekondigde wegwerkzaamheden is het maar goed dat we zo vroeg weggegaan zijn. De weg begint al te klimmen en voordat we het weten zijn het allemaal weer haarspeldbochten, steile afdalingen en stijgingen. Eindelijk komen we in de buurt van Flagstaff en slaan we af naar Williams. Onderweg nog wel even tanken. Als we een tankstation zien slaan we af, $ 4,72 de gallon. Dat is wel duur maar dat is beter dan zonder. De tank vol en $ 150 dollar armer. Na ruim twee en half uur rijden komen wij bij Grand Canyon Airport en zoeken Papillon Helicopters op.

We zijn mooi op tijd. Ze gaan ons wegen en bepalen aan de hand daarvan waar we moeten zitten. De dame vraagt of we voorin willen zitten, natuurlijk geen probleem. Dan een instructie video wat je moet doen als er iets gebeurt, ja dat is minder hoopgevend. Zal wel goed komen.

Nog even wachten tot de andere passagiers komen en dan gaan we naar de helikopter. We worden met de riemen geholpen en krijgen een koptelefoon op zodat we de piloot kunnen verstaan. Niet veel later stijgen we op. Het gaat heel geleidelijk en eigenlijk merk je niet eens dat je vliegt. Het eerst stuk gaat over bossen meet heeeeeeeel veel bomen. Na een tijdje komen we bij bij de rim en we horen nu muziek van Star Wars en zakken ineens over de rand en het hart zakt je even in de maag.

Wauw ……wat mooi, onder ons zien we de Grand Canyon en even later de Colorado River. Het is adembenemend er zijn gewoon geen woorden voor. We vliegen naar de plek waar de Little Colorado uitmondt in de (grote) Colorado River. Dan vliegen we over de Colorado River en soms zien we onder ons raft boten. We blijven ons verbazen over de kliffen, de rotsformaties en de kleuren. Onderweg vertelt de piloot het een en ander waar we op moeten letten. Dan is het tijd dat we teruggaan en gelukkig weet de piloot waar we moeten zijn. Dit was overweldigend en zoals de Amerikanen zeggen awsome. Als we geland zijn zegt de piloot dat er 4 F 35’s overkomen. Ze maken een showtje over de airport en dat doen ze wel vaker. Dan stappen we uit en lopen terug naar onze camper. Nu zijn wel toe aan een bakje koffie. We zetten de stoeltjes naast de camper en eten een broodje.

Onze volgende stop is Grand Canyon en na een uurtje rijden komen we daar aan. Het is even zoeken om een plekje vinden voor onze camper, het is een groot bakbeest en die kun je niet overal parkeren. Gelukkig vinden we een plaats. We willen een wandeling maken in de canyon en doen een stukje van de Bright Angels Trail. Die is vlakbij en dan dalen we af. Het is druk, veel mensen maar ook kinderen lopen deze trail. Het is warm en de mensen die naar boven komen, zien er vermoeid en verhit uit met dikke rode hoofden. We gaan niet zover, alleen even ervaren hoe het is. Naar beneden gaat wel maar straks. Ook hier is de canyon overweldigend, zo groot dat het eigenlijk niet te bevatten is. Zo groot, zo diep. We gaan 20 minuten naar beneden, dan vinden we het wel prima en gaan terug. Al met al een dik uur onderweg geweest. Prachtig!

Nog wat drinken en dan gaan we weer verder, richting Lees Ferry. We moeten nog 2 uur rijden en hopen dat we er om 17 uur zijn. Dit is een natuurcamping en die kun je vooraf niet reserveren, first come, first serve. Gelukkig is er plek genoeg maar wat is het er warm. Gelukkig kunnen we in de schaduw van onze camper zitten en is er wind. Naast ons staan Texanen uit San Antonio. Even kletsen. Zij gaan morgen met een kajak varen op de Colorado River. Dat zal ook wel een hele belevenis zijn. We doen het rustig aan en dit keer hebben we geen wifi dus even geen contact met het thuisfront. Ach dat is ook wel een keer lekker. ’s Avonds wandelen we naar de rivier, daar is een strandje met het mooiste zachte witte zand dat er is.

K&N

Reacties

Henk Schippers 04-06-2022 10:38 {{button-62338}}

Nò wààt 'n ✈ belevenis !!! Ja dit moatte jo mei eigen eagen 👀 sjoen hawwe !

Teatske 04-06-2022 22:00 {{button-62357}}

Vast een onvergetelijke ervaring geweest per helikopter over de canyon!

Ilona 05-06-2022 16:41 {{button-62403}}

Wat een geweldige ervaring zo met de helikopter over de grand canyon!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan