Dag 13: 17 september. Tofino

Door Dirk en Paula - 18-09-2022 06:27

Het wordt vandaag 17°c. De zon schijnt al. Wat hebben we toch geluk met het weer. 13 dagen zijn we in Canada en overdag nog geen druppel regen gehad.

Deze voormiddag hebben we enkele kilometers langs het Long Beach strand gewandeld. Mooi lang strand vooral geliefd door de surfers. 
Na de middag rijden we verder naar Combers Beach dit is het verlengde van Long Beach. Op de rotsen vlak voor dit strand liggen ontzettend veel zeeleeuwen tegen elkaar. Enkele staan boven op de rots. Je kan ze heel moeilijk zien, maar met een verrekijker of telelens zie je ze wel liggen. Foto's trekken is niet zo simpel door de wind die op de lens staat en met mijn statiefke, op de rug van Dirk gezet, lukt het ook niet perfect. 
Dan maar verder gewandeld naar het begin van 2 trails in het Rainforest die erg populair zijn bij de bevolking en de toeristen. Voor we er zijn, hebben we al 2 km in de benen zitten, na die paar kms op het strand. Ok, we nemen de eerste trail aan de overkant van de weg en worden direct via een houten constructie door het bos geleid. Soms gaat het heel diep naar beneden zodat de bomen nog hoger lijken. Ze zijn inmens hoog en dik met slierten mos rond de takken. 
Prachtig! Er lagen veel omgevallen boomstammen waarop andere bomen groeien. Je ziet hun wortels rond de stam van de omgevallen boom. Na deze twee wandelingen terug 2 km naar onze camper gewandeld en terug naar Tofino gereden want Dirk had trek in fish and chips. De man van deze zaak vertelde ons dat er tegenwoordig heel veel beren rondlopen en dat ze worden doodgeschoten. Iemand die een vergunning heeft mag 2 beren per jaar doodschieten. Vroeger werden ze gevangen en elders weer vrij gelaten, maar steeds komen ze terug. Als ze nu een beer vangen, merken ze het dier aan bijv. het linkeroor en bij een tweede keer aan het rechteroor. Wordt de beer nog een derde keer gevangen dan wordt ze doodgeschoten. Deze man kon blijven vertellen. Uiteindelijk liet hij ons gaan en zijn we tevree terug naar de camping gereden.
Het was een mooie wandeldag!
 

Reacties

Linda Dergent 18-09-2022 09:30 {{button-66473}}

Op dat bankje voor die boom hebben wij ook een foto van Nina en Milan 😊!
Zo indrukwekkend die hoge bomen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan