Dag 20: 24 september. Glacier National Park - Radium Hot Springs - Kootenay National Park

Door Dirk en Paula - 25-09-2022 05:26

Wat was dit een helse nacht voor mij zeg. De campground waar we overnacht hebben, lag gezellig naast een riviertje maar daarachter was er ook nog de spoorlijn. Tot zeker 2 uur 's nachts passeerden hier om de haverklap ellenlange goederentreinen en die maakten ontzettend veel lawaai. Niet normaal!
Afin, we gaan niet zagen want Dirk is vandaag jarig! Hip Hip Hip Hoera!!!!!!
We vertrekken na ons ontbijt en rijden door de nevel naar Radium Hot Springs. Na een tijdje rijden, breekt de zon toch door. Wat we dan te zien krijgen is gewoon fantastisch. Zowel links als rechts van de weg zien we prachtige bergtoppen met hier en daar een riviertje of spoorlijnen. 
Radium Hotspring Village ligt midden in de bergen van 'Kootenay National Park' en heeft het grootste geurloze mineraalwaterbad van Canada. Het 100% natuurlijke water uit de hete bronnen wordt voordat het de baden in stroomt gekoeld tot  temperaturen tussen de 37 en 40 graden. Dit wordt dan ook onze eerste stop van vandaag. Er is best al veel volk maar niet overvol. Als we in het water stappen, voelt het heel warm aan, maar even erin valt het wel mee. Het was leuk om dit eens gedaan te hebben.  
De weg door het Kootenay National Park is gewoon prachtig, we weten niet waar eerst kijken. Tegen het einde van deze route komen we nog de Numa Falls tegen. Deze zijn niet hoog maar wel krachtig! Het water zoekt zich een weg door de smalle gleuf in de rotsen. Het volgende waarvoor we stoppen is de 40 m diepe Marble Canyon. Het helderblauwe gletsjerwater stroomt met geweld door de Canyon. Door het aantal trappen en bruggen krijgen we een goed beeld van de kloof. Sjonge, wat is die diep!!!
Onze dag is weer goed geweest en aangekomen op de campingplaats drinken we nog een Canadees wijntje op Dirk zijn verjaardag!

Reacties

Linda 25-09-2022 08:08 {{button-66567}}

Hartelijk gefeliciteerd Dirk.

Dominique 25-09-2022 21:34 {{button-66579}}

Mooi, mooi, mooi 🤩 en Dirk, gefeliciteerd met je verjaardag! 🥂🎉🥳

Dina 26-09-2022 07:02 {{button-66586}}

Proficiat Dirk drink er maar een goed, Canadees wijntje op😄🥳

Linda Dergent 26-09-2022 22:15 {{button-66595}}

Oh, hoe leuk! Jarig op vakantie. Nog een (late) gelukkige verjaardag gewenst Dirk!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan