De Proost en Eet Blogpost

Door Mirjam en de leuke mannen - 18-05-2023 15:09

Het lijkt misschien alsof we tijdens de hele vakantie op dieet waren. Dat zou mooi zijn geweest, maar dat lijkt helaas slechts zo. Nee hoor, we hebben goed gebuffeld en flink wat geproost. Maar om de stortvloed van berichten en foto's niet ook nog eens te doorspekken met de gebruikelijke foodies, hebben we ervoor gekozen om alle braspartijen hier in één post bijeen te harken.

Voor de liefhebbers, 126 Proost- en Eet-foto's !
Wat dronken ze, wat aten ze en wat hadden ze aan ?

De eerste avond (in Miami, na de vlucht) waren de meesten nogal brak, dus heeft Peter noodrantsoenen gehaald: zakken chips, koekjes, flessen cola, etc. Maar de volgende ochtend trokken we naar Café News voor een goeie brunch.

Rise and Shine en vreten maar. Hele borden vol smakelijke spullen.

's-Avonds in een heel goed Mexicaans restaurant geteten.

De volgende ochtend, op weg naar de Keys, een mobiel ontbijtje.

En in de late middag, halverwege de Keys, een late lunch in the Fish House.

Iedereen eet daar binnen, en er is geen enkel (dak)raam. Daglicht ? Te warm...

We hebben allemaal wat visserigs gehad. (Behalve John, een salade of tosti?)

Gaar van 't rijden komen we in Key West in de gaarkeuken van een hotel nabij.
Beetje nette boel, met knipschaar host en ober, maar wij hebben pizza besteld.
Alleen Peter niet, die had een zalm of zo.

Volgende ochtend, ontbijt in de Starbucks naar ons hotel – wat kleffe broodjes.

In het stadje Key West nemen we wat versnaperingen zoals... Key Lime Pie !

Eat this, Petra !

's-Avonds gaan we naar een gezellige vreettent The Hog Fish. Eerst buiten...

Daarna toch binnen, vanwege de muggetjes. Een vega-burger voor John.

Iets met pasta en kaas voor Mirjam...

En visserige mixed grill voor Gerben en Peter. Geen toppers. Ging ermee door. 

Volgende ochtend: ontbijtje aan de Pool Bar van het hotel: verrassend lekker !

Wenetleteefjes voor Gerben en 'n omeletje voor Peter. John en Mijam passen.

Madame Gerben neemt nog een Starbucks-koffie mee voor onderweg.

Overdag en onderweg naar de 2e key schuiven we weer vanalles naar binnen.
Maar 'savonds gaan we weer naar 'n leuke vreettent in de buurt van het hotel.

Drukke boel, gemengd volk, niet gereserveerd, dus we eten lekker aan de bar.

Peter waagt zich aan de "conch fritters", een soort falafel-bal van slakken-prut.
Al klinkt het niet zo veelbelovend, het is een waarachtige lekkernij op de keys !

John neemt o.a. een warme brie met appel, koekjes en een onbestemde saus.

Peter neemt daarna een pasta linguini met garnalen. Ook weer, echt geslaagd.

Mirjam en Gerben hebben een beetje pech, want ik vergat foto's te maken.
Mirjam was ook niet zo happy met haar fish chowder (gewoon tomatensoep).

Daarna op het intussen vrij gekomen terras wat cocktails erachteraan gieten.

Rise and shine ! De mannen gaan een ontbijtje scoren bij een goeie hangout.

En Mirjam krijgt een thermo-boxje met iets onbestemds (vast iets met kaas...)

Onderweg naar No Name Key belanden we in een grappige diner.

Nou ja, geen diner, want ze serveren breakfast, lunch en koffie zonder fratsen.

Lekker geluncht. Al weten we niet precies wat Mirjam te drinken gehad heeft...

's-Avonds gaan we naar een soort braderie-terrein, dat overdag leuk druk was.
Maar in de vroege avond liep het al leeg en was nog slechts één eettent open.

We worden geplaceerd aan het water. Yeah, goed bedoeld, but no. Muggen !
Dus de lollige rasta-ober zet ons naast de airco. Daar waaien we zowat weg...
Maar we schuiven een tafeltje verder (plek zat) en hebben er heerlijk gegeten.
Weet alleen niet meer wat, want ik heb vergeten foto's te maken. Stom hè ?

Later op de avond nog een cocktail in de lobby van het hotel, met live-muziek.

Volgende ochtend weer in de benen – een volle dag voor de boeg, dus ontbijt !

Vanalles gehad, muffins, bagels. Zo ook gedurende de dag (in de Everglades). 

Na de volle dag rijden we naar Naples, met tussenstop, en Mirjam flikt 't weer !

Peter vergrijpt zich aan een hele pot ijs. Had hij ook nog niet echt veel gehad !

Aangekomen in Naples vinden we een goeie family-diner. Vanalles gevroten...

Hoe krijg je John snel zijn hotel-bed uit ?
Met een goeie hotel-koffie-automaat !

We zijn niet van plan om in Naples te blijven, dus nemen een Starbucks-ontbijt.

We rijden door naar Clearwater, waar we voor een rare Aziatische toko gaan.

Het is er een komen en gaan van take-outs, dus we vermoeden dat 't lekker is.

De entourage is een zooi, maar door het raam zagen we een prima keuken.

Het zijn inderdaad lekkere gerechten. Iedereen heeft wat Aziatisch vaags...

Overigens heeft John nieuwe reflux-snoepjes ontdekt, zelfs in sterke dosissen. 

De volgende ochtend gaan we bij Lisa (tegenover hotel) pannenkoeken eten.
Van die typisch Amerikaanse flappen, deurmat-dikte – bepaald geen crêpes...

En in de avond weer vlakbij, in het John's Passage Marina-centrum, gegeten.

Een liefdevol samenzijn...

Gaan we zoenen ?

Neuj.

Toch lief.

Mirjam en Peter beiden de pasta linguini met garnalen.

John lekkere taco's, maar hij mist mayo bij zijn frietjes. 

En Gerben een jacked potato met wat stoofprut.

Volgende ochtend naar Tampa (in de buurt) voor wat attracties. Brunch !

Weet niet meer precies wat we daar gegeten hebben en heb ook geen foto's.
En de rest van de dag hebben we ook maar wat versnaperingen erin gepropt.

Hoewel, wacht even: we hebben toch nog bij een haven-restaurant gegeten.
Was een leuke plek, lekker eten, maar de ober deed nogal lomp en verveeld.
Beetje verdringen, vrees ik...

Op de sunset boat-trip begint het in ieder geval goed met drie pina colada's !
Mirjam moet rijden, dus probeert het op slushies te houden. (Lukt niet 100%.)

Hangend aan het barretje met een plastic beker. Peter heeft alcohol gehad...

Volgende dag weer op pad, weer in de buurt, nu naar Bush Gardens. Ontbijt !
Er zit een heel gezellige 7-Eleven bij ons vlakbij. We worden er vaste klant. :-)

In het pretpark kiest Peter iets wat er klein uitzag maar een hele taart blijkt.
Een soort strudel van pannekoekenbeslag, met soft-ijs en aardbeiensaus !

We vreten rare en nare dingen, maar in Ybor gaan we er effe goed voor zitten.

Want John's ouders trakteren ons op een diner !

Proost, van harte, op John's ouders :-)

We beginnen met wat appetizers, zoals de typisch Spaanse potatos con mojo.

Wacht, moment. Dit gerecht komt oorpronkelijk van de Canarische eilanden:
aardappeltjes met een pikante rooie saus.

En dan krijg je dit:

Bananenchips met een groene pesto-saus. Maakt niet uit, ze zijn best lekker !
(In tropische regio's vervangen ze vaker graan of aardappels door bananen.)

John heeft een lekkere pasta en Mirjam versierde frieten.

En Gerben... ehh... die heeft het al op. (Ik meen worstjes gezien te hebben...)

Maar dit is zijn hoofdgerecht: sandwiches with grilled meat and black beans.

Mirjam heeft iets pasta-achtigs met een mooi stukje vlees (en kaas, natuurlijk).

En Peter spaghetti met kip-filet in een saus waarvan ik de naam altijd vergeet...

Na afloop staat de tafel vol met lege borden en halfvolle glazen.
(Niet je soda's leegdrinken, anders krijg je acuut weer 'n nieuwe.)

Dat was een geslaagde avond !

De ochtend begint oer-hollands.

We hebben een lummel-dag. Even geen activiteit.
Peter & John gaan weer bij Lisa pannenkoeken eten.

's-Avonds gaan we naar Pete's Poke & Sushi, een paar straten verderop.

De zes verschillende menukaart(en) zijn ingewikkeld, maar we redden ons wel.

Proost ! Plastic bekers lijken trouwens de standaard in de meeste restaurants.

We hebben uiteraard lekkere sushi's gegeten. The usual stuff, dus je mist niks.
Maar wat Mirjam nou weer gedronken heeft ? Haar tong heeft veel te verduren.

Ja, de volgende foto heb je al gezien, maar we gaan er wéér ontbijt scoren. ;-)

Ze hebben ook zoveel keuze, maar dan ook precies de goeie lekkere dingen !

En hoe gek wil je het hebben ? Een Strawberry White Chocolat Cappuccino ?

We zijn trouwens weer aan het verhuizen. Op weg naar Orlando: hot waffles !

's-Avonds in Orlando strijken we neer in een hotel met een buffet-restaurant.
Heerlijk, niet zozeer de gerechten, maar de afwezigheid van hyper-bediening.

Echt zo'n bedrijfsrestaurant-voer, met een vast thema voor de weekdagen.
Het is vrijdag, dus het moet allemaal iets Italiaans lijken. Vooruit dan maar.

Er stonden wat pizzaatjes naast de gebruikelijke troggen, goed en voedzaam.

We hebben wat gerechten opgeschept en het was allemaal niet onaardig.

We gaan naar het nabijgelegen Winterberg voor een museum, en eten er wat.

Peter had een of andere hippe Wajong-burger. O nee, Wagyu. (Zo'n blije koe.)
Wat de anderen hadden is helaas aan de aandacht voorbij gegaan...

Later die dag, in een forse outlet-store, vindt John deze bijzondere lekkernij.

In de outlet-store is natuurlijk ook een food-court. Wat zegt u ? Of 't lekker is ?

Ja nou, de entourage is niet fraai, maar de 'snelle happen' zijn best lekker !

John zijn groente-burrito, Peter zijn zalm-poke, Gerben en Mirjam hun broodjes.

Volgende dag zijn we in Disney Springs. John en Peter vinden een Ierse pub.

Daar lunchen ze, maar wat ? Alle aandacht ging naar het entertainment...

Mirjam haar dag kan niet meer stuk: kaas-popcorns !

We graaien en snaaien er wat, maar alles is hyper-duur. Milkshake ? 11 Dollar.

Voor ons diner gaan we naar het Mexicaans georiënteerde stadje Kissimmee.

Na een korte menukaart-studie hopen en proosten we op een goede afloop.

De tropische biertjes klinken goed. Gerben mag er ééntje, want die rijdt straks.

Klok-klok...

Ah, voorgerecht. John zo'n slappe gevouwen flap met vanalles kazerigs.

Peter van die harde rolletjes, hoe heten ze ook alweer ?

Mirjam in een slof gevouwen slappe flap.

En Gerben een sissend pannetje. 

Ja sorry, maar we vergeten die Mexicaanse benamingen altijd !

En dan komen gelijk de hoofdgerechten erbij. Onze tafel staat in no-time vol !!

Maar... HEERLIJK !!

En dan nog de toetjes.
Een 'ijsco-wagen' voor Gerben.
John heeft veel zin in de churro.

Mirjam en Peter hebben een cocktail + rijst-ijsje. Huh ? Jawel, een rijst-ijsje.

Eigenlijk rijstepap in ijsco-vorm, die in je cocktail gemikt wordt als verkoeling.

Proeven ?

Uiteindelijk belanden de rijst-ijsjes in Peters cocktail. Dat zegt genoeg...

Het was een verrassend leuk en lekker diner in Kissimmee ! 

Volgende dag zijn we naar San Augustine gereisd. Overdag een versnapering.
Een milkshake. Daar ging een Real Belgian Waffle (zowaar Luiks) aan vooraf.
Onder alle versiering (vruchtenprut en/of chocosaus, slagroom, etc.) niks Luiks.
Gewoon weer zo'n pannekoekenbeslag in warme wafel-vorm. Maar toch lekker.

De "handmade" milkshake was wel een mooi geposeerde foto waard. 

Peter keurt 'm ook goed.

Heel goed zelfs.

John zuigt 'm ook graag naar binnen.

In de late avond slaan we het diner over. Het wordt iets van bij de McDonalds.

Mirjam met haar twee slushies (en twee ringen).
John en Peter met een frietje op de hotelkamer.

In de ochtend gaan we voor ons ontbijtje maar weer naar de McDonald.

We rijden voor het volgende en laatste hotel naar Cocoa, bij Cape Canaveral.
Daar eten we 's-avonds in de Biergarten.

En dan ontdekken we iets...

Let op hoe de tafel gedekt is: 4 "appetizers" – onze voorgerechten, denken wij.

Maar dat is dus deels correct. We vonden al wekenlang dat al die voorgerechten zo uitgebreid zijn ! Het zijn soms volledige maaltijden. Maar appetizers zijn niet bedoeld als een individueel voorgerecht. Ze zijn bedoeld om te delen ! Vandaar dat ze ook meestal van die kleine bordjes erbij neerzetten (zie de foto). O ja, en "entréés" zijn hoofdgerechten – geen 'andere' voorgerechten. Maar dat hadden we al eerder begrepen. Spraakverwaaring alom. Rare Amerikanen...

De 2e dag in Cocoa nuttigen we ons laatste diner in het "All American Café".

Proost, op een mooie vakantie die bijna voorbij is en een goede terugreis !

En nu doen we het eindelijk goed. Een paar appetizers en ieder een los bordje.

Salade caprese, garnalen, vlees, kaas, vanalles passeert weer de slokdarmen.

De volgende ochtend moeten we ons rustig aan klaarmaken voor het vertrek.
Een buffet-ontbijtje met eitjes en youghurtjes moet de laatste verorbering zijn.

Op het vliegveld eten we wat lichts.

En in het vliegtuig kijgen we ook weer wat bakjes.

Op Gatwick genieten we weer van de Europese bediening en gezonde porties.

Bijna thuis, bijna alles weer normaal.

Thank you for joining us, have a nice day !

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan