Redactionele blogs

Amerikaans ontbijt

Door Maurits van den Toorn op do 28 apr 2016 11:57:00

Goed, de hamburger is het meest Amerikaanse gerecht dat er bestaat. Maar je kunt de dag ook super-Amerikaans beginnen: met een bakje cornflakes of een andere cereal. Het zit vaak wel barstensvol suiker, en dat terwijl het ooit zo gezond is begonnen.

John Harvey

Voortploeterende kandidaten

Door Maurits van den Toorn op ma 25 apr 2016 14:00:00

De voorverkiezingen in New York hebben de verwachte winnaars opgeleverd: Hillary Clinton en Donald Trump. Allebei speelden ze een thuiswedstrijd (ze wonen en werken er en Hillary was eerder senator voor New York) en kregen ze rond de 60% van de stemmen. Desondanks houden hun concurrenten moedig vol.

Bernie Sanders

Het nieuwe gezicht van het 20-dollarbiljet

Door Lisa Huis in 't Veld op vr 22 apr 2016 8:00:00

Reis je binnenkort naar de VS? Kijk dan even goed naar het 20-dollarbiljet. Dit briefje is namelijk hét gesprek van de dag! Waar nu een portret van oud-president Andrew Jackson op beide zijden prijkt, zal Jackson in 2020 vergezeld worden door Harriet Tubman, een ex-slavin die in de negentiende eeuw beroemdheid vergaarde door haar strijd tegen de slavernij.

Harriet Tubman op 20 dollarbiljet

VIP: John Muir

Door Onze redactie op do 21 apr 2016 8:00:00

Een van de mooiste wandelingen door Yosemite National Park is de Mist Trail, die je kunt combineren met delen van de John Muir Trail. John Muir, die naam kom je in Yosemite nog wel vaker tegen. Wie is John Muir eigenlijk?

geschiedenis national park service

Zwelgen in de Fabulous Fifties

Door Maurits van den Toorn op za 9 apr 2016 10:00:00

De jaren vijftig zijn in de Verenigde Staten populair. Denk maar aan kaskrakende films als Grease en Back to the Future. Of de populariteit van auto’s uit de jaren vijftig, die bij geen enkele braderie ontbreken, de inrichting van diners en de altijd wel ergens uitgezonden tv-serie Happy Days. Als ze er nu op terugblikken, waren de jaren vijftig voor veel mensen een tijd waarin de wereld nog in orde was, zoals in de tekeningen van Norman Rockwell voor de Saturday Evening Post.

back to the future film in de fifties

Overal en altijd: de gele schoolbus

Door Maurits van den Toorn op do 24 mrt 2016 10:00:00

Het is groot, het is geel en je ziet ’m overal: de schoolbus. Het zijn er dan ook nogal wat, dagelijks zijn er door het hele land een kleine 500.000 van die gele gevaartes onderweg om bijna dertig miljoen kinderen naar school en weer naar huis te brengen. Vervoer van scholieren en studenten per bus heb je overal, maar nergens gebeurt het op zo’n herkenbare manier als in de Verenigde Staten en Canada.

Amerikaanse kinderen gaan met de schoolbus naar school

Wait to be seated

Door Maurits van den Toorn op di 22 mrt 2016 9:00:00

Het is een tekst die zo vaak wordt gebruikt dat het een gevleugelde uitspraak is geworden: ‘Please wait to be seated’, oftewel het bordje dat je bij de ingang van bijna elk restaurant tegenkomt. We vinden dat als Europeanen die gewend zijn zelf een plekje uit te zoeken nogal overdreven gedoe, maar het is in de praktijk eigenlijk best handig.

In restaurants met dit bordje brengt een medewerker je naar de tafel. Foto: Steve Snodgrass
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan