Redactionele blogs

New Orleans: tien jaar na Katrina

Door Maurits van den Toorn op di 25 aug 2015 14:00:00

Het was geen beste dag op 29 augustus 2005. Orkaan Katrina, een van de zwaarste orkanen ooit, richtte zware verwoestingen aan in het zuiden van de Verenigde Staten. De staten Florida, Louisiana, Mississippi en Alabama werden zwaar getroffen en zelfs in noordelijke staten Ohio en New Jersey waren de effecten merkbaar. Het gevolg: ruim 1800 doden en meer dan honderd miljard dollar aan schade.

Orkaan Katrina op de kaart

Obamacare slaat aan

Door Maurits van den Toorn op do 13 aug 2015 13:00:00

Een boodschap die de tegenstanders van het systeem niet graag zullen horen: Obamacare werkt. Uit een overzicht dat onderzoeksinstituut Gallup op 10 augustus publiceerde, blijkt dat het aandeel onverzekerden is gedaald van 17,3% in 2013 tot 11,7% in de eerste helft van dit jaar. Dat betekent dat zestien miljoen mensen extra nu op een of andere manier tegen ziektekosten zijn verzekerd.

Obamacare slaat aan in Amerika

Welkom op onze nieuwe website!

Door Lisa Huis in 't Veld op di 4 aug 2015 15:15:00

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan deze nieuwe website. De website heeft een moderner uiterlijk gekregen, met veel ruimte voor beeldmateriaal. Zo kom je vast in de vakantiestemming! Ook is er aan de technische kant veel verbeterd. De website is nu beter geschikt voor tablets en mobiele telefoons en het is nu nog makkelijker om een route helemaal naar wens aan te passen.

Capitoolgebouw

Fotoserie Het beste van het westen

Door Onze redactie op zo 26 jul 2015 10:00:00

Drie weken lang trok fotograaf Robert Esseboom met zijn vrouw Gerrie door de uitgestrekte landschappen van de VS. Ze bezochten zeven staten en maakten daar talloze spectaculaire landschapsfoto's. In deze blog vind je een selectie van enkele prachtige afbeeldingen.

Golden Gate Bridge, San Francisco

De Confederate Flag

Door Maurits van den Toorn op ma 20 jul 2015 13:00:00

De Confederate flag is onlangs in South Carolina verwijderd van overheidsgebouwen. Een verstandig besluit, want eigenlijk was het heel merkwaardig dat die vlag daar nog hing.

Confederate Flag

Amerika in verandering

Door Maurits van den Toorn op vr 10 jul 2015 10:00:00

De Verenigde Staten zijn in de ogen van veel Europeanen een conservatief land. Dat mag in een aantal opzichten waar zijn, maar dat betekent niet dat het land stilstaat. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Neem de recente goedkeuring van het homohuwelijk door het Supreme Court. Neem Obama-care, waardoor miljoenen mensen eindelijk een fatsoenlijke verzekering tegen ziektekosten kunnen afsluiten. Neem de legalisering van wiet in een aantal staten, waarmee ‘gidsland’ Nederland met zijn halfslachtige en hypocriete gedoogbeleid links ingehaald is.

Onderhoud Mariposa Grove Yosemite

Door Lisa Huis in 't Veld op do 9 jul 2015 10:00:00

Op 6 juli 2015 werd de Mariposa Grove in Yosemite National Park gesloten voor bezoekers. De Mariposa Grove, Yosemites grootste sequoia-boomgaard, ondergaat een grote opknapbeurt en gaat naar verwachting op 15 juni 2018 weer open voor bezoekers. Wil je al eerder graag sequoiabomen zien? Lees dan verder!

Tunnel Tree, Mariposa Grove

Volstrekt bizar: Hearst Castle

Door Maurits van den Toorn op do 25 jun 2015 18:00:00

Halverwege San Francisco en Los Angeles ligt een van de meest bizarre bouwsels van de USA, een must see voor iedereen die hier in de buurt is. Het is een landhuis dat officieel La Cuesta Encantada (de betoverde heuvel) heet, maar dat bekender is als Hearst Castle. Op de website erover wordt gezegd ‘A museum like no other’ en dat is helemaal waar.

Hearst Castle bij San Simeon
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan