Fastfood in Amerika en Canada: Corner Bakery Cafe

Corner Bakery Cafe is een keten van cafés in de Verenigde Staten. Ze zijn met name gespecialiseerd in gebakjes, brood, ontbijt, sandwiches en salades, maar hebben daarnaast ook hoofdgerechten en dergelijke. Het is een leuke plek om even snel iets te gaan eten. De service is goed en snel. Het café heeft vestigingen in Los Angeles, San Diego, Chicago, Houston, Dallas, Philadelphia, Atlanta, Denver, Salt Lake City en Washington D.C.. De openingstijden van de winkels verschillen, maar zijn over het algemeen geopend van half zeven in de ochtend tot negen uur in de avond.

Corner Bakery Cafe

Geschiedenis

Corner Bakery Cafe begon in 1991 als een kleine brood bakker met iedere dag vers gebakken brood dat werd geleverd aan, naar eigen zeggen, tevreden klanten. De bakkerij werd opgericht door Lettuce Entertain You Enterprises (ook wel ‘Leye’). Het werd opgericht ter aanvulling van Maggiano’s Little Italy, gevestigd op de hoek van Clark and Grand in het centrum van Chicago. De bakkerij zorgde dat Maggiano’s hun brood op een snelle wijze geleverd kreeg. Al snel kwamen er klanten die graag hele broden wilden kopen van de bakkerij en sommige wilden sandwiches van de bakker. Door het luisteren naar de klanten werd er langzaam een zelfstandig menu opgezet met onder andere – zelfgemaakte sandwiches, soepen, panini’s en nog veel meer. Tegen 1995 werd de bakker uitgebreid met vijf nieuwe locaties in Chicago.

In september van dat jaar werd Corner Bakery van Leye overgekocht door Brinker International. In 1996 groeide het bedrijf zo snel dat ze zich uit gingen breiden in steden en voorsteden in Washington DC, Atlanta, Dallas en Los Angeles. Vandaag de dag zijn er zo’n 118 vestigingen in het hele land. In 2005 realiseerde Brinker International dat het merk nog groter moest worden. Een investering partner werd gezocht zodat ze het merk ook daadwerkelijk in waarde konden laten stijgen. Daarnaast gingen ze werken met franchising en productontwikkeling. Corner Bakery Cafe vond hun partner in Il Fornaio, die ermee akkoord ging om de activa van Corner Bakery Cafe te kopen in samenwerking met investeringsmaatschappij Bruckmann, Rosser, Sherrill & Co LLC. Il Fornaio is een keten van 22 (vanaf 2009) tellende verschillende Italiaanse thema restaurants gevestigd in verschillende staten. De leiding kwam te liggen bij het Il Fornaio team, omdat zij zorgde voor strategische en operationele ondersteuning ten tijden van de groei van het bedrijf. Als directeur werd Mike Hislop benoemd en Jim Vinz werd president.

Het café was niet zomaar een plek waar je broodjes kon gaan eten, maar meer een plaats waar mensen met een warm welkom werden binnen gelaten, waar ze zich verzamelden met vrienden en kennis om gezellig bij te praten en niet te vergeten, een plek waar de mensen vers en innovatief voedsel kregen opgediend.

In juli 2009 ontving de Corner Bakery Cafe een prijs, omdat zij behoorden tot de top 10 beste Fast Casual Restaurant in Amerika, benoemd door het Parents Magazine. Hierin wordt dus vermeldt dat de Corner Bakery Cafes een ‘fast casual restaurant’ is. Wat dit precies is? De Corner Bakery Cafes worden beschouwd als een onderdeel van een, zoals de Amerikanen het zeggen, ‘fast casual market segment’ van de voedselindustrie. Een ‘fast casual restaurant’ is een type restaurant dat niet de volledige bediening aan tafel biedt, zoals je misschien gewend bent in een luxe restaurant, echter is de kwaliteit van het eten en de sfeer in het café / restaurant beter dan in een fastfoodketen. Dit concept is groeiende om zo het gat tussen fast food restaurants en casual dining restaurants op te vullen. De gemiddelde kosten per maaltijd in de Verenigde Staten liggen tussen de 8 en de 15 dollar.

Menu

Het motto op het menu is: Feed the day, Your way. Wat neerkomt op een gediversifieerde keuze aan producten in het café. Toen het bedrijf in 1991 werd geopend stond er op de eerste menukaart alleen vers gebakken broodjes, heerlijke koffie en espresso. Toen de klanten naar meer en meer gingen vragen, ging het bedrijf hier op in door hun menukaart uit te gaan breiden. Er kwamen soepgerechten, sandwiches en zelf gebakken zoetigheden op het menu te staan.

De nadruk van het menu van de Corner Bakery ligt op innovatie, smaakvol aanbod en overheerlijke desserts. Corner Bakery kent verschillende menu’s. Er zijn menu’s voor in de ochtend, voor in de middag en voor het diner. Enkele gerechten van het menu voor in de ochtend zijn:

  • Specialty Breads (Corner Bakery's specialiteit in brood)
  • Hot Breakfast (warm ontbijt)
  • Salades, sandwiches, panini en pasta's
  • Seasonal soups (seizoensgebonden soep)
  • Hand Roasted Coffee

Daarnaast serveren ze nog: Chicken Pomodori Panini, The Trio Salad en hun beroemde Cinnamon Creme Cake wat echt een aanrader is. Tot slot is er nog een Kid’s Menu waarbij de kinderen zelf hun bijgerechten kunnen kiezen.

Dus kortom, deze zaak is veel meer dan gewoon een bakkerij. Je kunt er in een goede ambiance tegen een niet al te hoge prijs goed en lekker eten. Daarnaast is de service uitstekend door de behulpzaamheid van het personeel.

Meer informatie is te vinden op Corner Bakery's officiële website.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan