Fastfood in Amerika en Canada: Papa John's

Papa John's is een Amerikaanse keten van pizza restaurants. Vanaf de opening van de eerste Papa John's vestiging in 1984 is het bedrijf uitgegroeid tot een van de bekendste pizza franchises ter wereld. Papa John's werkt via het ‘Better Ingredients. Better Pizza.’-principe, waarbij ze trots zijn op de verse ingrediënten die ze bij het maken van de pizza gebruiken. De speciale Papa John's pizzasaus is een van de redenen dat de pizza’s zo populair zijn. Tegenwoordig zijn er niet alleen in Amerika en Canada, maar over de hele wereld Papa John's vestigingen te vinden.

Papa Johns

Geschiedenis

De eerste Papa John's pizza werd gebakken in een bezemkast in Jeffersonville, Indiana. John Schnatter, bedenker en naamgever van Papa John's, besloot een oven te installeren in een bezemkast in het café van zijn vader. Binnen een jaar waren de pizza’s zo populair dat Papa John's kon uitbreiden en een eigen zaak kon openen. Met verse ingrediënten, een signature saus en uitstekende kwaliteit wist Papa John's zijn populariteit verder te vergroten. Ook werd er een aparte dipsaus geïntroduceerd, waarmee zelfs de korstjes van de pizza graag werden opgegeten. Het duurde dan ook niet lang voordat de keten zich uitbreidde en nu 5.000 vestigingen in 44 landen over de hele wereld heeft. Nederland heeft ook een vestiging van Papa John's, deze vind je in Amsterdam. Papa John's wil de komende jaren verder uitbreiden.

Inzet voor de samenleving

Papa John's is de sponsor van een aantal grote sportcompetities en heeft diverse uitgebreide opleidingsprogramma's voor jongeren die bij hen komen werken.

Slogan

‘Better Ingredients. Better Pizza.’ is al lange tijd de slogan van Papa John's. Vanaf het allereerste begin heeft oprichter John Schnatter de kwaliteit van de pizza’s hoog in het vaandel staan. Door te kiezen voor hoogwaardige ingrediënten wordt volgens hem de beste pizza gemaakt. Dat principe wordt nog steeds door alle Papa John's vestigingen wereldwijd uitgedragen.

Menu

Pizza’s vormen de absolute basis van het Papa John's menu. Het is mogelijk om zelf een pizza samen te stellen, maar er zijn ook veel belegde pizza’s om uit te kiezen. De signature pizzasaus van Papa John's is op veel van de pizza’s terug te vinden.

Naast pizza’s staan er diverse bijgerechten, zoals potato tots (aardappelkroketjes), breadsticks en kippenvleugels, op het menu. Ook voor een toetje kun je bij Papa John's terecht. Tegenwoordig zijn er eveneens vegetarische en vegan opties om uit te kiezen. Zo heeft Papa John's een uitgebreide menukaart voor een hele maaltijd.

Meer informatie is te vinden op Papa John's officiële website

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan