Fastfood in Amerika en Canada: Long John Silver's

Long John Silver is een piraat uit het boek Schateiland ('Treasure Island') van Robert Louis Stevenson dat in 1883 verscheen. De piraat is karakteristiek met zijn ooglap, houten been en zijn voortdurende zoektocht naar een verborgen schat. De piraat was kennelijk zo inspirerend dat er een fastfoodketen naar hem werd vernoemd: Long John Silver's. Het menu, met onder meer gefrituurde garnalen en vis-taco's, is gebaseerd op de zee. Long John Silver’s is een onderdeel van de Yum! Brands, dat ook Taco Bell en Kentucky Fried Chicken bezit.
Long John Silvers

Geschiedenis

Toen zakenman Jim Patterson op vakantie was in Cape Cod proefde hij voor het eerst fish 'n' chips. Hij was zo verrukt over dit feestmaal dat hij besloot dat iedereen in Amerika deze unieke maaltijd moest kunnen proeven. Zo zag het eerste restaurant van Long John Silver's het levenslicht in Lexington, Kentucky. Het is 1969 en het concept blijkt een succes. Ook in andere delen van Amerika worden de restaurants met het typische steile dak gebouwd. De tent wordt ingericht met typische zeevaart-elementen, waaronder een grote kapiteinsbel die bezoekers bij de in- en uitgang kunnen luiden. Wanneer Jim Patterson de zaak stopt, wordt hij door zijn zoon overgenomen. In 1998 gaat het bedrijf failliet en komt het onder toezicht van Fleet Boston Bank. Anno 2011 maakt het bedrijf deel uit van Yum! Brands, Inc. Er zijn in 2011 meer dan 1200 filialen, in zowel Amerika als Nieuw-Zeeland, Engeland, Taiwan en Singapore.

Het geheime recept

Long John Silver's heeft naar eigen zeggen de versheid en kwaliteit van haar producten hoog in het vaandel staan. Zo zou de vis uit de beste locaties in ijskoude wateren komen. De vis wordt ter plekke schoongemaakt, gesneden en ingevroren. Zodra de vis aan land gebracht en aan strenge inspecties onderworpen. Aan elk stukje vis, garnaal of kip zou een geheim beslag worden toegevoegd. Hierdoor krijgt het een krokante bite en speciale smaak.

Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden