Grand Canyon

Door Rick en Diane - 11-05-2008 03:42
Vannacht slecht geslapen door slecht bed. Redelijk goed gemaakt door het ontbijt. De af te leggen afstand voor vandaag bedraagt 350 kilometer. De eindbestemming voor vandaag is de Grand Canyon.
De Grand Canyon werd ongeveer 6 miljoen jaar terug gevormd door de Colorado River. Intussen zijn er dammen gebouwd in de rivier waardoor de rivier in kracht heeft afgenomen. De Grand Canyon is meer dan 400 kilometer lang ongeveer 30 kilometer breed en meer dan 1500 meter diep. In de zomer kan het heel heet worden in de Canyon. Er zijn mogelijkheden tot wandeltochten, rafting en helikoptervluchten. De wandeltochten en rafting nemen meerdere dagen in beslag. Dit hebben we niet gedaan omdat we er maar 1 dag zijn. De helikoptervlucht hebben we ook niet gedaan omdat vanaf de Dessertview een schitterend uitzocht hadden over de Canyon. Jullie krijgen de foto´s nog te zien ze zijn schitterend.
Ook hier hebben we de dag afgesloten in de Spa en afgekoeld in het zwembad. Voor het avondeten zijn we naar de Pizzahut gegaan. Morgen gaan we proberen gezond te eten, dit is moeilijk omdat de Fastfood restaurants in overvloed aanwezig zijn. Zeker in kleine dorpjes zoals Tusayan. Morgen hebben we een lange tocht voor de boeg: meer dan 500 kilometer. We pikken zelfs een stukje van de route 66 mee.
 
Tot morgen dan melden wij ons vanuit Lake Havasu
 
Greetz Rick & Diane
 
PS Tussenstand blikjes 27
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan