DAG 9, ma. 30 juni- Fruita, Capitol Reef.

Door Fam. Mac - A long time ago Vanochtend vroeg aangekomen op een wel heel idyllische campground.
Fruita, in Capitol Reef. De camping ligt tussen de boomgaarden en overal scharrelen herten, chipmunks en marmotten rond.De dieren mogen niet gevoederd worden, sterker nog, voedsel mag niet buiten de camper bewaard worden om bezoek van Raccoons (wasbeertjes) te voorkomen (jammer nou, want dat vinden we nu net zulke schattige beestjes).
Alles op de camping ademt de sfeer van vroeger uit. Net alsof je in Mark Twains'  Tom Saywer terecht bent gekomen.
Het geld voor je overnachting, bijvoorbeeld, moet je in een envelope doen en in een box gooien.
Bij de diverse boomgaarden (appels, peren, kersen, abrikozen, bramen, pruimen, walnoten en amandelen) staan borden met daarop vermeld dat je IN de boomgaard zoveel mag eten als je wilt, of je aub alleen fruit wilt plukken wat rijp is en of je het fruit wat je met je mee wilt nemen wilt wegen en het geld in een box wilt gooien. Alles in goed vertrouwen.
Na de ochtend te hebben rondgewandeld kwamen we aan bij het huisje wat in 1908 gebouwd werd en bewaard is gebleven (laatste bewoner vertrok in 1969 pas) en waar nu allerlei fruitjams, versgebakken brood en fruit-taartjes en dergelijke werden verkocht.


Onder de fruitbomen taartjes en scones zitten eten.


Vroeg in de avond de trail langs de Fremont River gelopen, omhoog de bergen in.'s Avonds nog naar een interessante dia-presentatie (in de buitenlucht) over de geschiedenis van Fruita geweest.

Leuke dag geweest. Een aanrader, Fruita in Utah !!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.