Bij Henk en Joke Kuhlkamp

Door Wiefferink, P, De Lutte - A long time ago Op zondag 3 aug hebben we een flinke afstand gereden tot bij het plaatsje Golden. Daar getankt en toen de pas op richting Banff, want we wisten, na ong 26 km zouden we een afslag richting Beaverfoot Road moeten nemen. Joke had dit prima op papier geschetst en we gingen (bijna) in 1 keer goed.
Nou mensen, daar in de Rocky Mountains hebben Joke en Henk een geweldig mooi plekje.
(Inmiddels komen Tijs en Marilie ook binnen en helpen mee aan het verslag). Marilie heeft een splinter in haar vingertje. Maar met ons naaisetje komen we daar wel uit.

Het gaat te ver om alles rondom de "Kuhlkamp Lodge" in detail te beschrijven. Dat doen we wel als terug zijn. Maar een 5-sterren hotel is er niets bij. De gastvrijheid van Joke en Henk was overweldigend. Ze hebben al het nodige bezoek gehad uit Losser en omstreken en iedereen die daar geweest is, hoef ik niet te vertellen hoe het dan is. We hebben 2 fantastische dagen gehad !
's Ochtends een uitgebreid ontbijt met gebakken ei en bacon en alles daaromheen.
De bbq met steaks die je bij Lesscher niet kun kopen.
Een safari met de Chevy van Henk tot 35 km de bossen in. Je denkt dat je niet verder kunt en dan rijdt hij zo maar tussen de bomen door en blijkt er toch nog een weg te zijn, nou ja, weg....
Midden in dat uitgestrekte bos ligt er een jachthut, zelfs met een sauna ! (een houten hok met bankjes en een houtgestookte kachel). Fascinerend om te zien. En dan natuurlijk alle (jacht)verhalen eromheen. Dat ze uren tegen de helling op klimmen om een white tail te kunnen schieten. Ondertussen zat Joke in een hutje het hele liedjesboek te zingen, om de Grizzlys niet op bezoek te krijgen !

Ook Bob Thomas' Cabin hebben we - midden in de uitgestrekte bossen - bekeken. Bob heeft daar na zijn scheiding een hut gebouwd en in zijn eentje rond de 55 jaar geleefd van de pelsenjacht. Henk heeft hem daar wel eens opgezocht.

De kicking horse river loopt dicht bij de Kuhlkamp lodge langs. Op deze beroemde rivier hebben we geraft (2 uur). Vooraf de briefing en Anita die steeds banger werd ! Tm Class 4 moesten we overwinnen. Class 4 houdt in : met beide handen de touwen/lijnen vastpakken en "hold-on". Een paar watervalletjes van ongeveer 1 meter ! En ondertussen natuurlijk de omgeving: schitterend. We zijn in totaal een kleine 100 meter afgezakt op de Kicking Horse River, alwaar Henk en Joke met film en foto ons opwachtten.

Voorts hebben we nog de Hoodoos bekeken na een heel fraaie wandelroute.

Volgend bericht : lake louise en de icefields parkway.


Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!