Arches

Door Karin en Edwin - A long time ago 7 september 2008

Vanochtend ontbeten bij Pancake Haus (wordt echt zo gespeld). Een ontbijt zoals wij dat kennen hebben ze hier niet. Het is of erg zoet of een wat vette variant. Het meest wat er in de buurt komt is bacon en eggs. Omdat we veel wandelen en in de weer zijn verbranden we de calorietjes wel weer.

We rijden naar Devils Garden, een trail aan het eind van de weg die Arches in loopt. De trail is ongeveer 2 mijl uphill en leidt ons naar verschillende arches. Waaronder Landscape arch, wall arch (is vorige maand ingestort), pine arch en tunnel arch. De gehele trails is 7 mijl en is grotendeels klim en klauterwerk. Edwin was wel graag een stukje verder geklauterd maar Karin die voor zichzelf al behoorlijk grenzen aan het verleggen is wordt de hitte teveel. Als we weer bij de auto aankomen is het ongeveer 12:00 uur en de zon is heeeeet. We rijden langs nog wat andere viewpoints waaronder het lower viewpoint van delicate arch. Hier ziet deze arch waar we gisteren naar to zijn geklauterd er veel minder imposant uit. We zijn dus blij dat we de barre klim gisteren hebben gedaan. Een klim die overigens zo hoog is als ongeveer 30 verdiepingen van een flat!!!

Tegen 13:00 rijden we weer naar Moab om wat te eten en boodschappen te doen. We besluiten een BLT (bacon, lettuce and tomato) sandwich te halen en die op het balkon in ons hotel op te eten. Op het balkon is het heerlijk vertoeven. Lekker ff lezen, blogje schrijven etc. Later op de middag gaan we de Windows section in arches bekijken.

Om 16:00 vetrekken we weer naar Arches maar besluiten eerst nog een stuk naar Castle Valley te rijden langs de Colorado river..mooi tochtje. Daarna naar Arches naar de window section. Daar een trail gedaan naar het North, South en Turret arch. De kleuren waren weer erg mooi. Daarna aan de andere kant van de parkeerplaats de trail naar de Double arch gedaan. Edwin is nog in de double arch omhoog geklauterd, was leuk om te doen. De weg omhoog was echter simpeler dan naar beneden.

Nadat de zon nagenoeg onder is rijden we het park uit op zoek naar wat te eten. We hadden geen zin om ergens te gaan zitten. In een mexicaans restaurant in Moab gevraagd of ze ook take out hadden. En dat deden ze gelukkig. We hebben allebei een lekkere chicken fajita salad genomen en dit lekker in de hotelkamer opgegeten. Was erg lekker, zeker met een koel biertje er bij.

Na het eten douchen, anwb boek doorlezen tav de bestemming van morgen (Mesa Verde), tv kijken en dan lekker slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!