Kennedy Space Center

Door Karin, Erik, Tessa & Suzanne - 05-05-2009 04:31
Zaterdag 3 mei 2009
 
Weer heerlijk lang geslapen en wat is het heerlijk wakker worden op zo’n mooi campingstekkie vlak aan het water! Na het ontbijt zag Erik een politieboot in de haven die kleine vissersbootjes sommeerde opzij te gaan. Hij ving iets op over een ‘submarine’. En inderdaad; tussen twee boten in werd een onderzeeër de haven binnengeloodst. Fantastisch!
 
Vandaag was ook de dag voor een bezoek aan het Kennedy Space Center.
 
Fantastisch om te zien hoe het ruimteprogramma zich ontwikkeld heeft. Heel erg interessant en indrukwekkend allemaal.
 
We zijn begonnen met een bustour langs diverse lanceerplatforms en hebben de Atlantis-spaceshuttle gezien die klaar staat om binnenkort gelanceerd te worden. Er stond er ook één als reserve klaar, maar we weten even niet meer zeker welke spaceshuttle dat was.
We zijn ook langs de weg gereden, tussen het Vehicle Assembly Building en de platforms, waarover de shuttles met zgn. ‘crawlers’ worden vervoerd. Deze crawlers rijden de shuttles met 1 mijl per uur naar de platforms. In het VEB worden de spaceshuttles en boosterrockets & brandstoftanks aan elkaar gekoppeld vòòr het vervoer naar de platforms.
 
Bij de tweede busstop zagen we een film over de Saturn- en Apollo ruimteprogramma’s. Tevens was er een echte Saturnraket te zien.
In de originele controllroom ten tijde van de lanceringen van o.a. de Apollo’s, kregen we beelden te zien van één van de lanceringen in realtime. Ook weer heel indrukwekkend allemaal.
 
De laatste busstop ging naar het gebouw van het International Space Programm, waar landen uit de hele wereld aan meedoen, ook Nederland dus. Achter glas konden we een hele grote hal overzien waar technici van verschillende nationaliteiten (we konden duidelijk o.a. Japanners onderscheiden) met hun componenten bezig waren.
 
Bij het Visitor’s Center stond de Columbia spaceshuttle opgesteld en deze kon gedeeltelijk bezichtigd worden. Er was ook een astronauts memorial, waar de omgekomen bemanningen van de Apollo I (jan. 1967), de Challenger (1986) en de Columbia (2003) de meeste indruk maakten.
 
We hebben ook nog films gezien in het I-Max theater en een “attractie” meegemaakt waarbij de lancering van een spaceshuttle werd gesimuleerd. Er waren nog enkele astronauten op leeftijd aanwezig om boeken te signeren en opgenomen te worden in een Hall of fame o.i.d..
 
Aan het einde van de dag zijn we weer teruggereden naar Orlando naar een mooie grote campground.  
 
 
 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan