San Francisco tot Yosemite 2e

Door Jan & Joke Kruiver - 04-05-10 17:49
21 april. Dag in San Francisco.
Vanmorgen op zoek naar een adres voor te ontbijten, dat was na 2 minuten al gevonden. Wat gaat dat er leuk aan toe. Je doet je bestelling en betaald. Dan krijg je een grote lege kartonnen beker, die je zelf moet vullen met koffie of thee, ook een standaard met een nummer die je op de tafel zet. Na enige minuten wordt het bestelde bij je gezet in een kartonnen doos met servet en plastik bestek.
Road Bear gebeld voor een afspraak voor morgen. Kaartjes gekocht voor een rit met de cable car een sight-seeing van 35 minuten.Bij de halte van Lombardstreet de “Crookedest Street” de kromste straat van de wereld die erg steil is dat je alleen maar naar beneden mag rijden zijn we uitgestapt. Dit is de meest gefotografeerde straat van S.F. Ook in vele films komt hij voor.   Veel taxi’s met fotograferenden mensen. Prachtige huizen met  in elke bocht mooie bloemperken er om heen. Daarna  naar de beroemde Fishermans warf en Pier 39 waar de zeeleeuwen  om het hardst liggen te schreeuwen en te vechten. Een groot kermis gebeuren  met restaurants en winkeltjes en vermaak voor de kinderen wat wel gezellig is Daar natuurlijk de fish en chips gegeten..Via de Filbert Steps (heel veel treden) omhoog naar de Coit Memorial Tower. De trappen omhoog gaan via mooie begroeide tuinen met leuke huizen en veel gekrijs van parkieten. Je zult daar maar postbode zijn.Boven een mooi uitzicht over  de stad. Met de skyline van S.F.  en het eiland  Alcatraz., de beroemde gevangenis, waar o.a. Al Capone gevangen heeft gezeten,  en natuurlijk de Golden Gate Bridge het beeldmerk van de stad. Maar als je omhoog gaat moet je ook weer omlaag, dus weer veel treden die ons naar beneden voerden naar Washington Square. Hier wonen de vele Italianen met de gezellige  cafe’s  met de lekkere expresso en  de pizza restaurants.
 
China town met 70.000 inwoners veel dezelfde winkels ,restaurants  kortom een groot commercieel gebeuren.Aan het einde van de straat is een verzamelplaats waar de mannen  met elkaar zitten te schaken, kaarten en mahong te spelen.
Een lange dag heel veel gelopen. S,Avonds gegeten in een Steak house. Van een crisis merk je hier in de restaurants niets. Overal erg druk, de mensen staan buiten te wachten om naar binnen te kunnen. Groot contrast want er lopen veel zwervers.
Groeten Jan en Joke
.
 
22 april. Camper ophalen.
Omdat het gisteren zo goed bevallen was weer bij Boudin  ons ontbijt genomen.Het was  maar 2 minuten lopen van ons hotel. Daarna met de metro naar South Hayward , leuke rit van 40 minuten. Daar de taxi genomen naar Road Bear. Aldie een Belg die al 12 jaar hier woont heeft alle papieren met ons doorgenomen. We hebben een vrij nieuwe camper waar 4400km mee was gereden. Daarna naar de Foodmax voor de boodschappen wat veel tijd in beslag nam. Je ziet door de bomen het bos niet. Allemaal groot verpakking en je komt ook regelmatig de zelfde producten tegen. Het fijne van een grote camper is dat je alle boodschappen in de berging kan zetten.
Daarna moesten we nog eten en toen op weg voor de eerste rit. We kwamen meteen in de file terecht wat zeker een uurtje duurde. Voor de mannen wel prettig konden ze wennen aan de automaat.
Aldie had ons de camping geadviseerd waar we nu staan. Giga groot met Giga campers  waar ook nog Giga personen auto”s achterhangen maar dat past wel in dit land waar alles groot is.
De koffers uitgepakt de boodschappen opgeruimd bedden opgemaakt en morgen gaat het  echte avontuur beginnen’.
 
23 april Op weg naar Yosemite.
Jan was vanmorgen vroeg uit de veren om de camper van de jarige Dick te versieren. Natuurlijk is er gezongen en hadden we koffie met gebak.
Rond 10.45 vertrokken. In het begin was het een saaie weg. Stonden veel kraampjes met groente en fruit langs de weg met o.a. pistache, knoflook, champignons heel veel aardbeien. Na ongeveer 2 uur rijden werd het mooi met meren en bergen. De wegen zijn slecht met grote gaten in het wegdek. Het rijden zelf gaat relaxed.
In Mariposa naar de informatie voor campings in Yosemite. Wat een teleurstelling alles was vol. Het was n.l. dit weekend gratis om in het park te komen. Ons werd aanbevolen om naar de camping Indian Flat te gaan daar was nog plaats. De camping zelf stelde niets voor. Wel gaat er morgen een bus v.a. de camping die je voor 7 dollar naar Yosemite brengt.
Er kwam een aardige mevrouw ons een flesje koude witte wijn brengen, ze vond ons er zo moe uitzien en dacht dat we dat nodig hadden. We hebben haar later klompjes en een sleutelhanger gegeven.
Dick heeft de BBQ aangemaakt en we hebben heerlijk gegeten en tot 20.30 buiten gezeten. Daarna nog een spelletje Ski-bo en daarna naar bed.
 
24 april dagje Yosemite.
Om 8.50 met de bus. Leuke rit van een uurtje. Lekker ook voor de mannen die nu niet hoefden te rijden. Een kaartje kopen in de bus is een belevenis in het land van de computers. De chauffeur schrijft met de hand een kaartje uit vervolgens noteert  hij het in een schrift. Bij teruggaan moet je het zeggen en kijkt de chauffeur in het schrift en streept het door.Eerst koffie en daarna op stap. Met de shuttle bus wordt je door het park gebracht en overal kan je uitstappen voor een wandeling. De eerste wandeling ging naar het Mirror meer. Omdat het mooi zonnig weer was met een strak blauwe lucht was het genieten. De weerschijn van de bergen werden mooi weergegeven in het meer. Een Amerikaan vertelde ons dat we 15min.moesten doorlopen dan konden we de rotslawine zien die verleden jaar Maart had plaatsgevonden. Het bord dat je niet verder mocht moesten we negeren. Zo gezegd zo gedaan. Wat een natuur geweld door de explosie waren de bomen als luciferstokken neergehaald.
Terug naar de shuttle voor een wandeling naar de Yosemite Falls hier komt het water van 739 m naar beneden. El Capitan is een van de grootste rotsen uit een stuk. Komen veel bergbeklimmers uit de hele wereld om deze berg te bedwingen.
Bij de tourist information zagen we een filmpje over de beren. 100 beren per jaar worden er aangeren door de auto<s. Als je in dit park een lodge, tent of iets anders huurt moet je er voor zorgen dat er niets van etenswaar of toiletartikelen in je auto achterblijft want de kans is zeer groot dat de beer alles uit de auto heeft gehaald, en je geen ramen of deur er meer inzit. Er staan speciale grote ijzeren afgesloten kisten waar je  die spullen in moet opbergen zodat de beer er niet bij kan.. Ter afsluiting pizza gegeten.
Je begrijpt omdat het gratis was waren veel mensen  naar het park gekomen dus erg druk. Nadat we met de bus een rondrit nog hadden gemaakt zijn we om half 5 weer in de bus gestapt naar de   camping .
Morgen gaan we weer en dan huren we een fiets.
 
25 april Fietsen in Yosemite.
Vroeg uit bed. Na de gebruikelijke huishoudelijke karweitjes, water lozen water innemen, toilet legen zijn we op tijd vertrokken. Op nieuw mooi zonnig weer. De camper op de Parkeerplaats en met de shuttle naar de fietsen verhuur. Omdat het zondag is koffie met een bagel/ brownie .
Na wat fietsen geprobeerd te hebben, idiote wijde sturen, op pad. Prima fietsweer. De route is ongeveer 17 km. Het is overal gezellig druk. Aan een strandje onze lunch opgegeten. Op de laatste zondag in april mag er op zalm gevist worden dus veel hengelaars.
Het klassieke Ahwahnee hotel staat op een schitterende plaats. Vroeger kwamen hier de koningen en nu de  bekende :Filmsterren; in de tweede WO was het een ziekenhuis.
We hadden geluk er was plaats op de camping in het park. Snel de camper gehaald en naar ons plekje. Alle etenswaar en toiletartikelen, wijn en bier en alles waar een luchtje aanzit moet opgeborgen worden in een berenkluis. Iedere plaats heeft een BBQ en picknick tafel. Iedereen is aan het hout sprokkelen om de BBQ aan te doen. Een rook waar je niet van wordt. Best eng in een groot droog bos.
Wat jongelui uit India kwamen ons  kippenboutjes brengen die lekker spicy waren.
Op tijd naar bed en om 22.30 werden we opgeschrikt door een grote brandweerwagen met alle zwaailichten. Deze stopten bij de camper van Maaike en Dick. Mannen rolden slangen uit en deden hun gasmaskers op. 5
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata