Durango - Page

Door Jan & Joke Kruiver - 20-05-10 08:18

Zondag 16 Mei  Aztec

Vandaag gaan we rustig aan doen. Uitgeslapen vanmorgen. Rustig ontbeten en wat familie leden geprobeerd te bellen. Hadden weinig geluk daar mee. Volgende keer beter.  Het is altijd moeilijk met bellen  vanwege het tijdverschil en veelal hebben we geen signaal. Dat heb je in zo’n groot land.

Via een mooie weg, het lijkt op Zwitserse landschap, komen we in Durango aan. Dit ligt in New Mexico. We vallen met onze neus in de boter. Feest vandaag. De helft van de winkelstraat is afgezet. Om binnen te komen krijg je een armbandje om.  De markt is nl. een goede doelen markt. Dus er wordt geteld hoeveel bezoekers er zijn geweest. Daar krijgen ze een bepaald bedrag voor wat zij besteden aan o.a. de daklozen. Je moet eerst coins kopen en daarmee moet je betalen. Alle horeca is aanwezig en ook is er een foodstraat waar je lekkere hapjes kunt kopen. En ook alle winkels zijn geopend. Erg gezellig.

In 1879 werd het spoorwegstationnetje gesticht en 2 jaar later had dit Wild West stadje meer dan 2000 inwoners, 20 saloons, casino’s  en een ruwe levensstijl. Er is voor meer dan 300 miljoen dollar zilvererts uit de bergen gehaald en verwerkt. Later kwam hier nog de uranium en de olie-winning bij Er staat een in 1887 gebouwd Strater Hotel.


Het Strater Hotel in Durango

Op 10 april kwam ene Henry Moorman een saloon binnen met de mededeling dat hij deze  dag iemand zou vermoorden!!!! en hij deed dat ook. Diezelfde avond werd hij voor deze misdaad aan de galg opgehangen.

De deftige wijk met huizen in Victoriaanse stijl, Queen Anne en Neogotisch is twee straten verder. Leuke tuinen waar ze trots op zijn.

2 keer per dag  kan je met de stoomlocomotief rijden van Durango&Silverton Railroad.

Na alles gezien te hebben en wederom benzine te hebben getankt (de camper drinkt niet maar hij zeupt), zien we ALBERTSONS SUPERMARKT. Met het embleem van AH.

Vandaag is het ook weer warm en we besluiten tot Aztec te rijden en morgen vroeg als eerste het museum te bezoeken.

Eerst maar een overnachtingsplaats zoeken vlakbij Aztec, de keuze was niet groot anders gezegd nihil , dan maar een trailerpark opgereden waar Amerikanen het gehele jaar door in hun campertrailer wonen. Voor de woning van de eigenaar lag een joekel van een hond voor de deur. Op ’n bordje stond “Knock on the Door” maar hoe kom ik bij die deur. Joke verschanste zich direct in de camper en  Jan moest het maar weer opknappen. Na de situatie een tijdje bestudeerd te hebben, zag ik iemand lopen verderop in het park.

Gelijk hem aangeschoten en gevraagd of die voordeurhond gevaarlijk was. Nee hoor hij doet niemand kwaad okay toen maar voorzichtig om de hond heen die me nauwkeurig in de gaten hield.

 Voorzichtig geklopt op de deur, geen reactie, dan maar iets harder, verdomme nog geen reactie waag ik daar mijn leven, dan met volle kracht die in mij was gebonkt op de deur. Warempel daar kwam iemand aangesjokt een vrouwpersoon die gelukkig een plaatsje voor ons had geheel achteraan op het park een prachtige plek aan een riviertje  en dat voor 10 dollar. Ik kon die hond wel zoenen.

 

Maandag 17 mei  Gooseneck.

Aztec  zelf bestaat uit veel mobiles park. D.w.z. een stuk grond waar veel van die mobiles hutje en mutje op elkaar staan. Maar voor iedere Mobile staan wel van die grote pick-ups. Er is geen internet verkeer mogelijk (althans wij konden niets ontvangen).

Om 8.30uur liepen we als eerste in het buiten museum van Aztec Ruins National Monument. Ze hebben veel gerestaureerd zodat je kon zien hoe de Aztec Indianen woonden en leefden in de Kiva’s


De Kiva's in de Aztec Ruines

We gaan door naar Farmington aan beide kanten van de weg zie je alleen maar bedrijven. Wat bij ons in een centrum is of een bedrijven terrein ligt hier 10 km langs de weg. Als je een supermarkt ziet ben je er al voorbij gereden. Fruitstallen, vlooienmarkten en de hele santemekraam.

De Indianen bij Shiprock wonen in een onbegroeid gebied. Hier en daar staan wat huizen bij elkaar en kilometers verder de volgende. Het is bloedheet ik snap niet dat je daar kan wonen.  In de middle of nowhere.

Van de Hw 64 naar de160 om het monument van de Fourcorners te bezoeken. Helaas werd het gerestaureerd en konden we er niet bij voor niets omgereden. De 4 staten die hier bij elkaar komen zijn Utah, Colorado, Arizona en New Mexico.. Vandaag hebben we ze alle 4 doorkruist.

Via weg 41 staan  veel  Jaknikkers voor de olie. Er  wonen weinig mensen hier , als er huizen staan is er altijd in kerkje bij hoe klein dan ook. Schapen nog met hun jas aan en paarden lopen hier los en kunnen op de weg lopen wat tenminste de borden aangeven.


De  Ja-knikkers staan eenzaam in het landschap hun werk te doen

We gaan langs de Valley of Gods waar we niet kunnen komen omdat het een dirt road is. Even verder ligt Goosenecks State Park waar we een gratis overnachtingsplaats hebben. We hebben al een blik kunnen werpen op de Monument Valley, welk park we morgen gaan bezoeken.


Uitzicht vanaf onze camperplaats op de Goosenecks, de San Juan River
leandert in diepte door de canyon

Dinsdag  18 Mei  Page/ Lake Powell

Afgelopen nacht heeft het hard gewaaid en dat was ook nog dat we vertrokken.  Mexican Hat gefilmd en dan rijden weverder naar Monument Valley.  Iedere stopplaats was bingo. Stoppen filmen en foto’s maken. Zoals we in de boeken hadden gezien een lange rechte weg met in het vizier Monument Valley.

Voor velen een herkenbaar plaatje van Monument of Valley

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata