4th of July

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - A long time ago Gisteravond zijn we allemaal om 1900 uur gaan slapen. Totaal uitgeput.
Vanmorgen natuurlijk veel te vroeg wakker. Na een lekker ontbijt zijn we wat gaan stappen in de buurt van ons verblijf (voor zij die eens willen googlen - Park Place 686 in Brooklyn).
Wij dachten dat vandaag alles zou potdicht zijn met de nationale feestdag maar niets is minder waar. Alle winkeltjes in de buurt zijn gewoon open ttz toch de meeste.
Eerst hebben we een wandeling gemaakt in Prospect Park, een vrij groot park dichtbij. Ik dacht eerst dat Dwars door Brugge hier werd gelopen vandaag - overal joggers en fietsers - met honderden tergelijkertijd.
Amerika is echt wel een land van tegenstellingen; langs de ene kant zie je heel wat gezondsheidsfanaten al joggend passeren met hun gezondheidsdrankje maar langs de andere kant heb ik nog nooit zoveel zwaarlijvige mensen samen gezien. Als jede straatkraampjes ziet, begrijp je wel waarom - alles wordt hier bijna gefrituurd  en gezond voedsel is echt wel een stuk duurder.

Na onze wandeling gingen we op zoek naar een gospelkerk in de buurt van ons appartementje. Stomme ik had het adres verkeerd gelezen en we hebben de kerk dus nooit gevonden. Jammer. We zullen dit dan maar doen tijdens ons laatste weekend als we terugkomen naar NY.

We hadden gisteren gelezen dat er een parade ging in Staten Island. We besloten dus daar maar een kijkje te gaan nemen. Na een metrorit van goed 20' zaten we in de buurt van Manhattan. Dus een paar honderd meter te voet en we konden de (gratis) ferry nemen naar Staten Island. Een goed halfuurtje op de boot en een prachtig zicht op de skyline van NY en op het vrijheidsstandbeeld. 
Eenmaal aangekomen op Staten Island richting parade. We hebben het aan een tiental personen gevraagd maar geen kat wist van een parade. We hadden ook sterk de indruk dat er niemand wakker lag van de Nationale Feestdag. We waren ervan overtuigd dat alle amerikanen echte chauvinisten waren, maar daar hebben we wel niet veel van gemerkt.

Van armoe dan maar de boot terug genomen en nog een wandeling gemaakt in Battery park waar net een concert bezig was. En dan met de metro terug naar huis. Een rit met hindernissen want de NY Subway is dus niet dezelfde als die van Brussel. Stations die soms een Km uit elkaar liggen hebben de zelfde naam, zelfde lijnen maken gebruik van verschillend traject en verschillende lijnen maken gebruik van het zelfde traject. Een echte warboel. Je moet dus echt wel heel goed oppassen.
Gelukkig zijn de New Yorkers supervriendelijk en echt altijd heel erg bereid om een woordje uitleg te verschaffen.

Nu gaan we een paar uurtjes rusten en vanavond gaan we naar het vuurwerk kijken.

Tot morgen,

KMJB  
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar de infodag Breda (presentaties West-Canada & Zuidwest-Amerika) op zondag 12 december
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!