Gettysburg

Door Kris - Mie - Joëlle en Berre - A long time ago Nog een laatste dag in Washington. Eerst hebben we de zoo bezocht - niet heel veel dieren, zoals in Antwerpen maar wel veel kwaliteit. heel mooi is het Panda programma maar ook het reptielenhuis en natuurlijk niet te missen : het apenhuis. 
Na de zoo richting Arlington. Hier liggen meer dan 320000 mensen begraven, waaronder de gebroeders Kennedy en talloze generaals en admiraals, ook "gewone" mensen ligen hier begraven zolang ze maar op één of andere manier zijn verbonden aan een persoon die zijn of haar land heeft gediend. Zo hebben we verschillende graven gezien van soldaten die hebben gevochten in zowel de 2e WO, de koreaoorlog en de Vietnamoorlog.
Ook de onbekende soldaat ligt hier begraven en bewaakt door een marinier die zijn werk wel zeer ernstig neemt. Tal van protocols moeten hier worden gerespecteerd.
Na Arlington ging het richting Gettysburg. Voor zij die niet thuis zijn in de Amerikaanse geschiedenis; hier werd in 1863 een belangrijke slag in de burgeroorlog uitgevochten. Gans het stadje ademt nog de geest van deze slag uit.
Het museum geeft een goed beeld van wat er precies is gebeurd. Vooral de rol van Lincoln wordt erg in de verf gezet.
Nu zijn we onderweg naar het Noorden of de Niagarafalls. We logeren deze nacht in Williamsport, een klein stadje ergens tussenin.
De zon laat eindelijk terug haar stralen zien want we hebben een groot deel van de de vorige nacht en deze morgen regen gehad. Gelukkig valt dit vrij goed mee met de camper. Onze collega's trekkers met een tent vinden het een stuk minder leuk.
De kinderen zijn net terug van het zwembad en liggen nu wat te lezen op hun bed en te zeuren dat ik snel deze blog moet beëindigen zodat ze terug op internet kunnen. Daarom.....bye bye

KMJB

Morgen (15/7) proberen nogmaals te skypen vanaf 1400 uur (belgische tijd) - tot dan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!