13e dag van San Francisco naar San Simeon zondag 29 augustus

Door Arnold van K - A long time ago Dag allemaal, we zijn weer een dagje verder. Vandaag vanuit San Francisco vertrokken naar San Simeon.
Ongeveer 350 km naar beneden (zuiden) We zijn weggegaan met een temp. van 16-17 graden , en dat was koud, dus we hebben de lange broek weer aan. Eigenlijk zijn we ook wel blij dat we daar weg zijn, want ik melde dus al dat in de wijk daar waar wij zaten, het echt niet leuk was.
We zijn vanaf San Francisco via Highway 280 verder naar het zuiden gereden, en iets voorbij Santa Clara zijn we over de Highway 17 naar Santa Cruz gereden en dan verder helemaal langs de kust over de highway 1. Dit is een schilderachtige weg met een ruige kust, dan weer een stukje bos, dan weer een stuk geel grasland met zwarte koeien (voor de steaks), prachtige vergezichten en een mooie natuur daar.
Halverwege, ter hoogte van Monterey zijn we nog naar het race-circuit van LAGUNA -SECA gereden .De kenners onder ons weten of kennen dit wel...Dit circuit ligt aan de Highway 68, dus als je in de buurt ben en je hebt even de tijd !
Wij mochten daar ook in omdat Arnold bij VOLVO werkte,  ha, ha, haaaa, maar we zijn inderdaad binnen geweest. Stukje circuit rond gereden en bekeken. Nog even op de tribune bij de pits gezeten. Paar fotootjes gemaakt .  Ze waren daar nog wel aan het rondscheuren met een paar AMG Mercedessen en Vipers enz. En lieten ook nog even de banden oproken. Leuk  om dit circuit nog even te kunnen bekijken.

Het was ondertussen ook al weer een graadje of 18-19 geworden, met het zonnetje erbij, erg lekker.
 
Nou, nadat we dit gezien hadden verder langs de kust naar beneden. Vlak voor San Simeon lagen nog een heel stel van die dikke zeeleeuwen op het strand te zonnen, nou die nog even op de foto gezet , en door naar ons Silver Surf Motel aan de Castillo Drive, en die hadden we snel gevonden.. San Simeon is niet zo groot. Het motel is een soort van houten strandpaviljoen maar binnen zijn het keurig nette kamers. We zitten  op de bovenverdieping, 1hoog.  Ook is er een zwembad aanwezig. We zitten toch vrij dicht bij het strand, maar daar is nu niets te zien. Er is hier niks te doen. Leuk restaurantje opgezocht want je moet toch eten, he.
Nou de zondag is hier bijna voorbij, het is inmiddels 21.25 uur en bij jullie al weer maandag morgen 06.25 uur dus voor jullie, werk ze.
O ja morgen gaan we van San Simeon naar Santa Maria,  een ritje van maar 115 km, weer verder naar beneden langs de kust. Het einde nadert ! 
P.S. zitten jullie nog met vragen, laat het even weten.
Groetjes van de reis "lijder".

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!