San Diego en Fountain Hills

Door T.W. van Balen - A long time ago

Vanochtend zijn we vertrokken uit Los Angeles om richting San Diego te gaan. Het was een erg saaie rit (we reden alleen maar op de snelweg in de mist) van 2 uurtjes.
We hebben eerst de bagage gedropt bij het hotel en zijn daarna direct naar Sea World gegaan.
Na de lunch hebben we als eerst de orka show bezocht. Dit was echt een hele mooie show met de echte Free Willy (Shamu).
Verder hebben we ook nog de zeeleeuwen- en dofijnenshow bezocht en verder alle andere dieren zoals haaien, schildpadden, pinquins en otters.
's middags was er tijd om dolfijnen te voeren dit hebben we (thijs en petra) ook gedaan en hierbij mochten we de dolfijnen ook aaien, ze voelen heel hard en glad aan anders als dat we hadden verwacht, maar supergaaf om de dolfijnen aan te mogen raken.
Na het hele park te hebben bezocht zijn we aan het eind van de dag weer richting het hotel gegaan om tegenover het hotel bij Hooters te gaan eten.
Het eten was hier zeer goed en de meiden zijn ook goed beoordeeld door de mannen.

De dag erna zijn we op tijd vertrokken voor onze rit van 6 uur naar Fountain Hills, vlakbij Phoenix in Arizona.
Dit is meer een "verplichte" tussenstop omdat het anders te lang rijden zou zijn naar de eerste overnachting bij de Grand Canyon.
Na een rit door veel open vlaktes met bergen in de verte en zelfs een aantal zandstormen en meerdere Dust devils in de verte kwamen we aan in Fountain Hills.
Na even zoeken vonden we eindelijk ons hotel en waren we ingecheckt.
Het eerste wat hier opvalt is dat het heel erg warm is, ruim 40 graden. Maar wel een hele andere warmte als in Nederland, heel erg droog. Maar daardoor niet minder heet :)
Zelfs 's avonds en 's nachts is het hier nog rond de 20 a 25 graden.
Na even te hebben opgefrist zijn we op zoek gegaan naar een bar die ook UFC uitzond, na eerst een volle bar tegen te zijn gekomen kwamen we op weg naar een andere bar een rustige bar tegen waar wel genoeg ruimte was en waar we onder het genot van een lekker broodje de UFC hebben kunnen kijken.
Morgen weer een lange rit naar Canyon de Chelly via Sedona en hopelijk vinden we ook nog de orginele route 66.

 

Reacties

Wim en Annemiek A long time ago

Na alle blaren op de voeten moet je oppassen dat je nu geen blaren op de billen krijgt van het in de auto zitten. Hopelijk is het een goede afwisseling; en kunnen jullie om de beurten de achterbank pakken om bij te slapen?
was de atorit gisteren zoals je dat ook in films ziet: lange rechte weg met jullie als enige auto en af toe een tafelberg met indianen?
Ook van route 66 zullen jullie wel de nodige foto's gemaakt hebben?

Hier gaat alles goed, net voordat we gingen ontbijten is er een fles prosecco uit de koelkast op de grond gerold. Op de vroege morgen was de alcohol al goed te ruiken.
Verder weinig nieuws.
Wees voorzichtig en veel plezier weer.

Henk A long time ago

Zooow, klinkt wederom weer erg gaaf allemaal. Mooi dat jullie UFC hebben kunnen kijken. Ga ik nu pas doen :)

Have fun!

PS: Groeten aan Tito ;)

jan leen A long time ago

en weer 2 aparte dagen en ervaringen lees ik! Wilco, uitkijken dat ze, P en T, niet samen op de achterbank gaan liggen, want dan kun je door blijven rijden tot route 99!!!! mochten jullie route 66 niet kunnen vinden, even een motorrijder aanspreken. Die weet ongetwijfeld de originele ROUTE 66.
Wij vandaag naar Hoek van Holland, je moeder dus, terrassen,
ik naar Klaas, mooi weer, slechte wedstrijd, met 4 1 verloren; ps wim, das een goeie niewe, van die prosecco/koelkast; zal 'hem' onthouden, rest van de week schijnt het lekker weer te blijven, +- 20 gr dus maandag weer lekker werken, grtjs

T.W. van Balen A long time ago

Wim :

Hey, de routes zijn zeker even wennen, we zitten nu toch hele dagen in de auto. Het uitzicht is mooi en het is inderdaad zoals je vaak ziet, tafelbergen (we moesten even opzoeken wat het precies waren ;)) en lange rechte, lege wegen. In het stadje waar we vandaag aangekomen zijn zie je zeker dat je in indianengebied zit. Niet zo handig van de prosecco, hopelijk is de vloer niet beschadigd.

Petra

Pa : Zeker weer aparte dagen en veel ervaringen inderdaad, vandaag ook weer zoals je op de weblog kan lezen. Ik heb vandaag gereden, dus we zijn niet doorgereden naar route 99 ;)
Uiteindelijk hebben we iemand die bij een benzinestation aangesproken, en die vertelde ons hoe we het beste route 66 konden vinden en dat is gelukt :)
Mooi dat het daar ook lekker weer is, geniet ervan, jammer van Klaas alleen.
Werk ze!

Thijs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!