Victoria - Ucluelet - Tofino 3 juli 2012

Door W.M. van Merriënboer - A long time ago

Het weekend is voorbij en wat hebben we weer prachtige natuur gezien. Vrijdag eerst zijn Truus en ik met de bus naar Victoria gegaan voor $ 2,50. Voor de deur van Herma in de bus en in Victoria in het centrum uitstappen. Geweldig zo kan je ook reizen. We hebben eerste geshopt en geen Louis Vuitton tassen gezien. Mooie winkels. Daarna gewandeld naar het Museum waar wij nog naar toe willen gaan, dus we gingen even er naar toe. Er stond een Longhouse (een grote Schuur) waar de indianen samenkomen. We hoorden drummen en gezang van indianen. Heel bijzonder. Er stonden ook mooie Totempalen. Wij wilden naar binnen, maar dit mocht niet. Als ze zingen, dan mag niemand naar binnen, dus wij hebben staan te luisteren. Toen gingen wij naar een gebouwtje, wat een oud schooltje bleek te zijn uit 1824. Daar zijn nonentjes vanuit New York in 1824 naar toe gegaan om de kinderen les te geven die daar woonden . In die tijd kwamen ook de goudzoekers en hun kinderen konden daar ook naar toe. Tegenover het schooltje stond een oud houten huis. Dit is in de zelfde staat, als toen de mensen er in leefde. Het was een dokter met zijn gezin die voor het hele gebied zorgde. Je zag in de praktijk kamer een kast met wel 100 zo niet nog meer allemaal potjes met medicijnen . Een oude keuken , waar nu kinderen kunnen zien hoe het vroeger ging. Zij krijgen dan kookles met oude gebruiks voorwerpen.\Dit was een leuke dag. 

De volgende dag zijn Herma, Truus en ik naar Nanaimo gereden. Prachtige weg  Daar was Huub aan het werken aan hun zeilboot. Een kopje koffie gedronken en wij weer verder naar Ucluelet. Af en toe even stoppen om iets te kunnen bekijken. Toen wij ankwamen zijn we eerst het dorpje gaan verkennen . Een enig vissers dorpje met gekleurde houten huisje en van Ceder hout. Heel veel vissers boten liggen in de baai van de Pacafic. Mensen die terug kwamen met hun vangst. Verhalen onder elkaar over de vangst en over het zien van de orka"s. Er is een washok buiten om de vissen schoon te maken. Veel zalm wordt er gevangen  Met  grote koelboxen lopen ze. Een jongeman had ook vis in een grote plastic emmer en ik vroeg, wat hebben jullie gevangen. Hij liet het zien een grote witte vis was het geweest van wel 1 mtr, maar alles was er afgehaald en wat vis met graten was ervan over en die namen ze mee.  En altijd weer, waar komen jullie vandaan en wij zeggen dan, uit Holland. Toen pakte hij een oranje jacky en met grote letters stond er Holland op. Wij hebben wel gelachen. Die heeft hij vast van een Hollander gehad tijdens de Olympisspelen. De kust is prachtig, Grote grijze rotsen met de Canadese dennen bomen, eilandjes. En altijd weer die mooie Ceder houten huizen in de natuur. De volgende dag naar Tofino. Daar zijn stranden met prachtige ceder houten boomstammen, die liggen daar zomaar op het strand. Wit van kleur door het uitbleken van de zee.  Ook weer die grijze rotsen, waar met eb gelopen kan worden en dan zie je rode en wtte zeesterren en anemonen en het barst er van de krabben, die stuk geslagen zijn op de rotsen. Ook mosselen groeien op de rotsen. Heel bijzonder om te zien.  Ook is daar een Rain forest woud , dat is daar pikke donker en kan je alleen aan de rand stammen van de bomen zien. Daar kan je onmogelijk in lopen. Tofino is een wat meer toeristisch stadje. Maar wat een natuur. Oude Douglas dennen bomen gezien van uit de tijd, dat Columbus aan kwam in Canada, toen stonden de bomen er al. Wel  honderd meter hoog en ongeveer 5 tot 8 meter dik. In 1850 ong. zei en botanic, dat er verschillende soorten dennen bomen zijn en daar is dit soort naar genoemd. Van Herma hoor ik dit natuurlijk ook allemaal. Het was een prachtig weekend. groetjes van Herma, Truus en ik. Duug

Reacties

mark A long time ago

Klinkt weer fantastisch! Als jullie terugkomen zullen we snel de fotoos bekijken. Het huis gaat goed. De electriciteit is goedgekeurd en donderdag of vrijdag gaan we de eerste verdieping verven :-). Het begint eindelijk te komen. Maar maak jij je daarover maar niet druk, Maak jij maar mooie fotoos, en jou kennende zal je kaart al wel zo goed als vol met fotoos staan :-).

Groetjes daar!

Mark

Lydia A long time ago

Fijn dat alles zo geweldig is en jullie van de reis genieten met al dat moois om je heen.

Kreeg vanmiddag telefoontje van Ed. Had Materiaal pech. Maar alles is weer gemaakt en hij kan met een gerust hart de pyreneeen over morgen en overmorgen.

Verder gaat hier alles goed. Niels in Zeeland met Merijn en Femke fietst zich te pletter in de jeugdronde van Roosendaal deze hele week. En ik ben in de weer met halen en zorgen dat fem overal optijd is en kan zijn.

Gr. en liefs van ons allemaal

leontine A long time ago

Hoi hoi,

Wat een geweldige reis hebben jullie toch.
Geniet er nog maar goed van.

Nog twee dagen naar school en dan hebben wij ook lekkervakantie.

Groetjes en knuffel van ons allemaal

Zorica A long time ago

Hoi Truus en Wil,

Heerlijk genieten daar! Vanaf zaterdag zitten wij op de boot. Ze geven nog niet echt droog weer op, maar we gaan niet thuis zitten! Jullie veel plezier met de verdere reis, en we hopen dat we snel mogen genieten van jullie foto's!
Kus!
Zorica

Sonja A long time ago

Wat hebben jullie veel te vertellen als je weer thuis bent, geniet en veel groeten van Ronald en Sonja

Rolf van Heel A long time ago

Hallo Truus en Wil,

Heel mooie tocht die jullie maken. Zou haast jaloers worden.

Ook wij gaan volgende week nog even weg naar Willingen in Sauerland.

Spreken jullie nog wel weer als je terugkomt.

Rolf
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!