Victoria-Langford-Metchosin-Couteney 16 juli '12

Door W.M. van Merriënboer - A long time ago

Hallo, hier zijn we voor de laatste dag in Canada. Morgen middag 16.30 vliegen we naar Nederland. Komen woensdag 18 juli 10.45 aan op Schiphol. Met enorm mooie herinneringen aan dit mooie land. met de bergen en de meren en de Rainforests en de Pacific.

Alle weekenden hebben Herma en Huub ons meegenomen naar hele mooie stukken natuur. Zaterdag zijn we naar Nanaimo geweest en hebben we gezeild. Zondag zijn we naar een dorpje geweest  aan de zee Metchosin . Om aan het strand te komen moesten we een heel eind stijl naar beneden lopen. Herma is mij gaan helpen, leg je handen op mijn schouders,  zei ze, want ik vond het best eng en zo liepen we naar beneden.Hier loop je op enorme stukken rots zeer ongemakkelijk. Ook spoelen er na een jaar nog steeds spullen van de Tshunami uit Japan aan op de kust van Canada. Ik vond er een plastic theeblad verbleekt door de zee en iemand nam dit mee.Maandag 9 zijn Truus en ik naar Victoria met de bus gegaan en zijn we naar China - town geweest. Er is een grote chinese poort gebouwd als je de wijk ingaat en dan allemaal chinese winkeltjes, kruiden waar wij niks van kennen en die worden nog met een handweegschaaltje gewogen. Wij vroegen wat is dit en iemand antwoordde, dit is voor kuge kuge. Wij lachten hierom. Toen bij een winkel kimono's  gekocht. Dit is gezellig voor de winteravonden, wat chinese thee Jasmijn oa. Nou we hebben daar echt genoten. Toen zijn we gaan wandelen naar het huis van Emyli Carr. Langs het water en in een prachtig wijk vol met oud Engelse huizen vol met rozen lang de weg. Het huis was gesloten, pech, maar de wandeling was prachtig. Weer terug naar het grote Gouvernements gebouw. Ook bekenen. 

De volgende dag rustdag en naar het bos gegaan, daar hebben we in het meer gezwommen.Het was heel warm en er waren jongelui aan het zwemmen en wij wilde toen ook hub  kleren uit behalve ondergoed en wij erin. Ineens heb je diepte, dat vond ik best eng, maar het water was heerlijk.Ik hoorde dat het mer wel 80 mtr diep is.  12 juli wij weer naar Victoria (een hele mooie en gezellige stad) . Bij de bushalte maakte we een lift gebaar voor de lol en ja er stopte een man en wij mee tof hij bracht ons helemaal naar Victoria naar het Kasteel. Aardige man kwam uit Holland. Dit was effe tof ipv anderhalf uur met nog een heel eind lte open, was het nu een gezellige drie kwartier. Pracht Kasteel, gebouwd door een Ier, die eerst mijnwerker was, n 18 jaar ging hij de kolen transporteren en ook liet hij de railway maken. met het geld liet hij een kasteel bouwen en net een jaar voordat het klaar was stierf hij.Het gebouw diende als hospitaal en muziekschool.

Zaterdag zijn we naar Courteney gegaan en hebben daar gelogeerd. Dan zij we nar Comox gereden, dit ligt aan de Strait of Georgia. We hebben zeehonden zien liggen op  boomstammen die in het water drijven  en heel veel vissersboten. S"avond om 6 uur komen zij aan met oesters en zalmen en garnalen. Een zalm kost daar $12,00. Wij waren te vroeg en bovendien hadden wij geen koeling. Jammer. Maar enorm leuk om dit hier te zien.  Ook is er een heritage site. dit is een gebied van vroeger. Heel bijzonder om dit te gaan zien.  De volgende dag zijn we naar de Mount Washington gegaan. Vele wielrenners fietsen daar . Toen wij daar kwamen waren de toppen van de bergen in de wolken .Wij zijn daar gaan wandelen |Er staan heel veel huizen op palen, want er valt in de winter wel 8 mtr. sneeuw, dan zie je het begin van een opstap wat zo hoog nu is, maar dan in de winter gelijk met de sneeuw is.  Een uur later waren de wolken weg en zijn we naar boven gegaan met de stoeltjes lift. Een schitterend uitzicht over het landschap en de Strait of Georgia . Natuurlijk ook lag er nog sneeuw. Heel leuk is dat er bij de sneeuw inuksjuk wordt gebouwd door mensen van de rots stukken die daar liggen.(Dit betekend een herkenningspunt en goed gebied om te jagen Dit is van de indianen en dat doen ze nu nog maken. Daarna naar een dorpje Chemainus geweest, waar veel muurbeschilderingen zijn. Van de indianen en de goudzoekers en de mensen van het begin van Canada, Heel mooi.

Vandaag 16 juli "12 zijn de koffers gepakt en gaan we morgen vroeg met de Ferry naar Vancouver en vliegen om 16.30 naar Nederland. Wij hebben een prachtig land gezien vol met hartelijke mensen en dit zeker voor de hollanders. Prachtige natuur  en bomen zo oud, en een bijzondere cultuur van oud en nieuwe met heel veel respect voor het land.

 

Reacties

jenny A long time ago

Van uit een koud land wens ik jullie nog fijne uren en een goede reis.Wat hebben jullie veel gezien!!!!!!!!
tot snel x Jenny

Zorica A long time ago

Prachtige herinnering!! Enne passen jullie wel een beetje op..... Zomaar met vreemde mannen mee...! Leuk om jullie verslag te hebben mogen lezen.... Groetjes, Zorica
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!