19 juni: Nainaimo - Tofino. (Vancouver Island)

Door Wamski van Chigago naar Las Vegas. - A long time ago Na de mooie oversteek gister en een gezellige avond bij Tina, dochter van Nita, hebben we goed geslapen. Het is zonnig als we opstaan. Straks nog even koffie drinken bij Nita en dan op weg naar Tofino. Nu we de nieuwe camper hebben is ons gemoed een stuk rustiger en bedenken we dat de weg van Jasper naar Kamloops en verder naar Vancouver eigenlijk best mooi was. In tegenstelling tot een paar jaar geleden waren de heuvels mooi groen en de natuur in volle voorjaarsbloei. Affijn met goede zin vertrokken naar Tofino. Het is nog best een eind rijden vooral door bergachtig gebied. Mooie meren en hier en daar een wild riviertje. We maken een eerste stop bij Cathedral Cove waar we de eeuwenoude Red Ceders bewonderen en waarvan we de lengte niet kunnen inschatten als we naar boven kijken. Hier en daar ligt een omgevallen ceder en dan zie je pas hoe lang ze wel niet zijn. Een mooi stukje rainforest waar we met verwondering door heen wandelen. Tussen de middag nog een korte stop bij de Walmart voor wat boodschappen en onze dagelijkse lunch, een dikke sandwich met salami, kaas, tomaat en komkommer met een lekkere saus er op. Inmiddels is het wat gaan regenen, bij een mooi uitkijkpunt op zo'n riviertje gestopt om wat foto's te maken op een dikke boomstam waar ik natuurlijk bijna vanaf donderde. Rond half vijf waren we in Tofino en na de camping geregeld te hebben liepen we vanaf onze camper zo het strand op. Er was weer wat zon en er stond een fris briesje zodat we lekker wat konden uitwaaien. Vanuit de camper, we hebben een supermooi plekje, hebben we zicht op het strand en de Pacafic Ocean. Wat kunnen we ons nog meer wensen. Misschien een beetje mooi weer morgen als we gaan whalewatchen. Met een mooie zonsondergang sloten we de dag af. Zien wat de dag morgen brengt.

Reacties

gezien A long time ago

nog niet veel reactie van de laatste berichten zie ik, dus ik zal even een aanzet doen. Nog steeds erg mooie fotos, en ik ben benieuwd wat jullie daar op dat strand gevonden hebben.
Super leuk zo'n reis, ik ben haast jaloers...

De broertjes Kleinendorst in Canada A long time ago

Ha Gezien, leuk dat je reageert, we zoeken natuurlijk wel de mooiste foto' s uit. Maar het is echt zo mooi. Grt. Wamski.

bernardien A long time ago

na de whalewatch gauw naar huis..
Hier ondergelopen kelders maar daardoor wel wat uurtjes vrij..
Geniet van de komende dagen en hoop op mooi weer.
bernardien

De broertjes Kleinendorst in Canada A long time ago

L.S. Lees ons verslag van vandaag want hier was het ook niet droog. Grt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!