Rocky rocks!

Door Bert en Jacoline Lokhorst - 24-06-2014 19:31

22 en 23 juni

Er is maar 1 woord geschikt voor de Rockymontains..... Sprakeloos!
Check de foto's!!

In Banff hebben we gewandeld, het stadje bezocht en de wk bekeken in de pub (us-portugal), echt leuk om te zien hoe de Canadezen de US aanmoedigen... Bert moest zich in inhouden, hij was voor Portugal want  anders klopte zijn weddenschap niet meer (hihihi).
Oja, ze hebben in Banff superlkkr ijs! Er stond een mega rij zoals je dat wel eens bij strijkert ziet... Het heet daar Cows en ze hebben allerlei gekke maar lkkre smaakjesijs, zoals chip chip hooray (vanille ijs met gezoute engelse toffee en caramel, jummmm!)

Wat ontzettend grappig en lief is, zijn de vele chipmunks en eekhoorntjes die hier rond lopen! Ze zijn super grappig en niet bang voor je :-), er zijn al veel foto's door Jacoline gemaakt van deze eigenwijze beestjes. Bert vind ze maar op ratten lijken ;-)

We zijn er ook achter gekomen waarom veel campgrounds en trails (wandelpaden) zijn gesloten in Kootenay en Banff, er lopen op het moment ontzettend veel beren rond, dus voor de veiligheid van de beren en mensen, worden deze activiteiten gesloten. NL kan trouwens heel wat leren hoe Canadezen met respect met de natuur omgaan... Er wordt ten eerste uit gegaan van de welzijn van de natuur en zijn dieren, dan pas de mensen....

Wat hebben we verder gedaan:
Van Banff richting lake louise gereden, onderweg:
Hoodoos bekeken, dat zijn grote stenen of rotsen die gesleten zijn door water en sneeuwval... Sommige zijn op mensen gaan lijken.
Lake Minnewanka al rijdend bekeken + bergschapen en lammetjes gespot!
de Johnson Canyon bekeken/bewandeld, een grote, lange waterval....
Gewandeld langs Lake Moriane met super helderblauw water, en nare muggen! 

Ps, als we terug zijn in NL hebben weer vakantie nodig! We staan vroeg op (vandaag was het bv 6.45) om alles te kunnen zien (wat overigens onmogelijk is....), in de avond doen we dan ook niet veel meer naast ons fanatieke kaartspelletje en een goed wijntje of biertje...

Reacties

Gerrie 24-06-2014 19:45 {{button-22131}}

Wat leuk Bert en Jaco. De rockys lijken mij ook heel indrukwekkend en dat ben ik al gauw van een beetje berg...Jullie hebben mooi weer zie ik... Mis je je Joep al een beetje? Heel veel plezier samen en maak maar veel mooie foto's van al dat moois!

Miooo 24-06-2014 22:50 {{button-22137}}

WOW!!!!

Miooo 24-06-2014 22:50 {{button-22138}}

WOW!!!!

Hup Holland hup!!!!!⚽️⚽️⚽️ 24-06-2014 23:08 {{button-22139}}

Hi Bert en K'neel,
Net jullie foto's bekeken. Wat is het mooi daar!!!
Wel vroeg opstaan las ik 😳
Have fun!
En de groeten aan Pooh beer 😉🐻

X
Pia

wilco 25-06-2014 21:29 {{button-22173}}

Hoi Vakantie gangers,

Ik heb net jullie fotos bekeken maar het ziet er geweldig uit ik ben sprakeloos.Veel plezier verder en zet nog meer van die geweldige foto s op.

groetjes van wilco
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan