Seward

Door Rob en Linda - A long time ago

maandag 30 juni
Vandaag de camper verplaatst van Homer naar Seward. Dit betekende dat we voor een groot gedeelte dezelfde weg weer terug moesten, om de berg heen hebben gereden en weer zuidwaarts aan de andere kant van het Harding Icefield. De hele dag uitkijkjes gehad op de Cook Inlet en de bergen. 
Het kostte even wat moeite, maar we hadden onderweg een leuke trail gevonden. De Kenai river trail. Langs de rivier, dus je zou toch zeggen lekker vlak. Alleen lag de rivier in een kloof dus dat bleek toch heel wat klimmen en dalen te zijn. Op een mooi plekje in het zonnetje langs de rivier gepicknickt. 1 zalm zien springen en een adelaar voorbij zien vliegen. 
Op tijd op de camping aan gekomen. Het wordt nu drukker, dus we konden nog maar net een plek krijgen. Komend weekend is een lang weekend met 4 juli erbij en de zalmvissers staan te trappelen. Deze camping ligt prachtig tussen de bergen. We hebben een plekje vlak bij de Stoney Creek.

dinsdag 1 juli
Vandaag een lange wandeling in het zonnetje gemaakt: Caines Head trail.
Om daar te komen moesten we over een stuk (3 km) onverharde weg rijden met aardig wat kuilen erin. Bij de laatste bocht en kuil gebeurde het: Het deurtje van ons kastje vloog open en de inhoud ervan viel met donderend geraas in de gootsteen. Nu hebben we nog maar 1 bord over voor met zijn tweeen. De trail liep eerst door een gematigde regenwoud. Hoge bomen met slierten mos eraan, veel varens en groot bladige planten. Daarna volgde een stuk over het strand: coastal trail. Hier kan je alleen met laag tij lopen. We moesten dus zorgen dat we op tijd weer terug waren. Het getijde verschil is heel groot hier en sommige stukken lopen helemaal onder (er blijven dan alleen hoge kliffen over).
Zonder borden moesten we vanavond wel uit eten. King crab en halibut gegeten.
Nog even door Seward gelopen. In de baai dreven een stel zee ottertjes. Wat een leven hebben die: de hele dag zo'n beetje op hun rug rond dobberen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!