2/8 San Francisco

Door Ethel Nieuwenhuijse - 10-08-2014 15:14

Op aanraden van een man met de wel heel Amerikaanse naam Buckeye (!) op de camping bij Zion, hebben we gebeld met een camping op de parkeerplaats van Het Candlestick Park, het stadion van de San Francisco 49ers. De camping heeft een eigen shuttle verbinding dat is wel zo fijn, want met de RV San Francisco in … daar wordt zelfs Guus niet blij van! Dit is by far de duurste camping die we gehad hebben tot nu toe! En een camping kan je het eigenlijk niet noemen, meer een RV parkeerplaats, maar goed …..

Bij aankomst blijkt dat we nog 20 minuten hebben tot de laatste shuttle verbinding die middag, snel omgekleed in warme kleding en dichte schoenen want de temperatuur scheelt hier enorm met van morgen in Yosemite, minimaal twintig graden of meer. Het is hier nog maar 16graden en mistig. Hop het busje in en op naar Frisco! Vandaag een beetje ronddwalen, met de beroemde trammetjes mee en naar Fisherman’s Wharf.

Onze shuttlebus is een door chinezen gerunde bus verbinding met een souvenirwinkeltje/koffieshop aan de rand van Chinatown. De mensen zijn super behulpzaam. Wij kopen een meerdagen kaart voor de bus, de trolleybussen en cable cars, dus geen toeristen-hop-on-hop-off maar het ‘gewone’ vervoer. Daarna wandelen we richting de winkelstraten en restaurantjes want we hebben nog niet geluncht en het is inmiddels al bijna half 3.  Bij een “franse boulanger” ploffen we neer voor een eindelijk lekker broodje, het Amerikaanse brood is eigenlijk niet te eten, het is allemaal zoet!  Daarna lopen we Macy’s in gigantisch groot en dit is alleen maar voor de dames, Guus en Kevin gaan op zoek naar iets meer voor mannen en we spreken buiten af een half uur later, want de Macy’s is niet echt voor ons vakantiebudget. Designers zij aan zij, elk groot merk is vertegenwoordigd met kleding, schoenen, tassen, parfum, noem maar op. Vervolgens is de cable car  aan de beurt, we gaan in de rij staan en eigenlijk moet het heel snel gaan maar vandaag lukt het niet helemaal met de trammetjes. Verderop is er eentje ontspoort en dan ontspoort het hele systeem. Eindelijk na lang wachten zijn we aan de beurt, we worden in de tram gepropt en daar begint onze “reis”. 3 meter verderop staan we al weer stil. De ontspoorde tram zorgt nog steeds voor ellende! Eindelijk bij het eindpunt aangekomen zijn we net te laat voor Pier 39, een gratis museum met allerlei oude boten. Sommige dingen hebben toch een sluitingstijd, raar hoor!  Dan maar Fisherman’s Wharf op, lekker de toerist uithangen. Het is al tegen vijven en we hebben het allemaal koud, In de eerste de beste winkel maar in om lekker op te warmen.  Het is een merken-outlet. Dus er moet gesnuffeld en gepast worden. Met onze buit lopen we de kou weer in. Langs alle restaurantjes en souvenirwinkels. Tot we een gespecialiseerde winkel in Hot Saus tegenkomen die moeten we gewoon even bekijken! Een winkel vol met chilisauzen van vloer tot plafond. De heetste staat tentoongesteld in een glazen box! Waarschijnlijk totaal oneetbaar! Verderop laten twee zeeleeuwen zich lekker masseren door de waterstraal van een man die zijn vissersboot aan het schoonmaken is. Grappig! We eten hier nog wat in een restaurantje en gaan weer richting de cable car om terug naar ons pick-up point te gaan. Maar de cable car is nog steeds ontregeld, er staat een enorme rij wachtende mensen. Dan maar een taxi, want in wachten in de kou heeft niemand zin! Onze taxichauffeur  dropt on voor $10 aan de rand van Chinatown vandaar lopen we terug naar ons pick-up-point en gaan we lekker terug naar de camping. Slapen!!!!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan