Van Kancamagus Highway naar de kust in Maine

Door J. Stam - A long time ago

Op donderdag 9 oktober gaan we de beroemde Kancamegus Highway rijden. Dit is de weg voor de "leaf-peepers", dus de blad gluurders. Dat zijn wij ook vandaag. Vanaf mooie uitzichtpunten, door wandelingen bij watervallen krijgen we de mooie herfstkleuren prachtig in zicht. Het is vandaag nog niet heel druk op de weg. Komend weekend worden busladingen met leaf peepers verwacht. Later rijden we door naar Mount Washington waar je met een ouderwets treintje de berg op kunt. Helaas arriveren we te laat om nog mee te kunnen. Mount Washington kent een heel speciaal klimaat. Anders dan de andere bergen in de omgeving is de top in de wolken en zijn de hellingen met vorst bedekt. We wandelen wat rond enkijken naar de vertrekkende treinen. Later rijden we door naar de volgende camping in Sherburne. Toch weer lastig te vinden omdat tomtom het adres niet herkent. Lukt uiteindelijk wel.

We tanken nog even. Nou ja even?  Voordat een tank van 210 liter weer gevuld is moet je  wel geduld hebben. In de bergen rijdt onze homecar 1 op 3, op de vlake weg 1 op 4 dus ze lust een slokje. De benzine kost ongeveer 90 dollarcent per liter.

Vrijdag 10 oktober verlaten we New Hampshire en rijden door naar de staat Maine naar de kust naar Acadia National Park. Het is ruim 300 km rijden. Er is in dit deel van Maine geen grote autoweg. We rijden door vele plaatsjes, doen boodschappen en picknicken bij een meertje. Onderweg is er regelmatig oponthoud door wegwerkzaamheden. Vaak is een rijbaan afgesloten en zijn er verkeersregelaars met bordjes:"stop" en "slow" om de verkeerstroom te regelen. We staan nu op camping Oceanside dicht aan het water dat rondom Desert Island waar Acadia is, stroomt. Morgen gaan we het park verkennen.

Reacties

Gerrie van Schaik-Kloek A long time ago

Jammer van het treintje dat jullie te laat waren. Hebben jullie zo'n krappe planning dat je niet een nachtje over kunt blijven? En waren de kleuren wat er over geschreven wordt?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!