In Acadia National Park

Door J. Stam - A long time ago

Vandaag en morgen hebben we twee dagen om Acadia te verkennen. De dag (zaterdag) begint wat bewolkt. Met 1 camper rijden we vanaf camping Oceanside waar we mooi bij het water staan, naar het Informatiecentrum van het park. Het blijkt dat we gebruik kunnen maken van een gratis shuttle bus om bij de mooie plekjes te komen. De bus zet ons af bij Sandbeach en we wandelen dan zelf een stuk verder langs de kust. Sandbeach is een mooi zandstrand gelegen tussen rotspartijen die begroeid zijn met bomen. Bij Thunderhole blijkt dat de zee (uitlopers van Atlantische Oceaan) erg kalm is dus geen gedonder maar kalme golfslag. We lopen door naar Otter Cliff zonder otters te zien. We picknicken onderweg op een rotspartij. Helaas begint het daarna zachtjes te regenen en we besluiten de shuttlebus weer op te zoeken. Bij een souvenirwinkeltje treffen we een Amerikaanse die Nederlandse ouders heeft en ze staat ons in onze eigen taal te woord. Terug bij het infocentrum waar onze camper staat besluiten we zelf naar Cadillac Mountain te rijden. De berg is niet zo hoog ( kleine 500m) mar ligt zo vrij dat je een grandioos uitzicht hebt over Mount Desert Island en de eilanden en wateren rondom. We genieten er zeer van. Weer beneden rijden we naar Bar Harbor een stadje aan de kust dat heel toeristisch maar wel heel gezellig is. Het weer is weer opgeknapt en we lopen wat rond bij de haven. Jaarlijks komen 3 miljoen bezoekers naar dit eiland. Terug op de camping stoken we ons kampvuur. Daarna eten en terug in de eigen camper.

Zondag is het prachtig helder weer. Gisteren hebben we de meest bezochte helft van het eiland bekeken en vandaag gaan we met 1 camper de andere helft verkennen. Het eiland wordt doormidden gedeeld door een fjord (de enige die Amerika telt). We zoeken punten op bij deze fjord de Somes Sound te komen. We maken b.v. een mooie wandelklim naar een uitzichtpunt. Grandioos uitzicht. Bij het koffiedrinken met vers appelgebak (net gekocht bij de plaatselijke bakker) worden we bekeken door enkele marterachtige dieren (bunzings?)die huizen onder een stapel stenen waarop wij zijn gaan zitten. Op een terras in Bass Harbor kunnen we bij de haven heerlijk in de zon iets eten. Daarna bekijken we nog een vuurtoren en eindigen op een steenachtig strand (Seawall) waar we genieten van water en zon en uitzicht en zeevogels. Daarna terug naar de camping. We hadden gedacht daar kreeft te kunnen eten maar de visser die daar dagelijks komt met verse kreeft en kookgerei is vandaag niet uitgevaren en we maken zelf maar iets anders klaar. De streek hier is bekend om zijn kreeften en de kust wordt wel Kreeftenkust genoemd.

Als je kijkt naar de kosten van levensonderhoud kun je zeggen dat benzine (en auto's in het algemeen) goedkoop zijn. Boodschappen zijn niet goedkoop en de meeste campings ook niet (hier betalen we bijna 60 dollar per nacht maar het is ook een goede KOA camping). Uit eten gaan hoeft niet zo duur te zijn maar er zijn altijd bijkomende kosten : plaatselijke taxes en fooi/bedieningsgeld dat uitdrukkelijk gevraagd wordt. Morgen gaan we verder naar het zuiden langs de kust richting Boston.

 

 

 

Reacties

Gerrie van Schaik-Kloek A long time ago

Jongens wat een belevenissen. En mooi verteld ook. Beeldend. Bedankt maar weer.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!