Van Wyoming naar South Dakota

Door Bert Karst - A long time ago

Van Wyoming naar South Dakota.

 
Nu in Rapid City. Een korte route voor vandaag en dat vond ik wel ok. We hebben de afslag naar Devil Tower gegaan. Een stenen rots zo uit de grond, waar allerlei mythes over gaan, maar daar wil ik jullie niet mee vermoeien. Onderweg heel veel motor rijders, vooral Harleys, omdat er hier in de buurt een race is. Als motor rijder vind ik een H. D.  geen mooie motoren, te veel chroom om te poetsen. Het gekke is in de U.S.A. We zien dat ze op de motor geen helm hoeft te dragen, alleen een opgeknoopte zakdoek om je hoofd. Lekker veilig, zal ik maar zeggen. Dood eng!!!
Op de camping aangekomen eerst de tenten opgezet, voor de laatste 3 nachten om te kamperen. De andere nachten brengen we in hotels/motels door. Zoals eerder gezegd is de temperatuur goed zowel overdag als 's nachts. Er is een heerlijk zwembad bij de camping, waar we nu lekker gebruik van hebben gemaakt. In de avond Dik Doun in Toene en heerlijk buiten blijven zitten bij het kampvuur met een goed gesprek. De jongens zoeken WiFi op de camping. Bij de tent geen internet.
Morgen naar Mount Rush Moore. Daar zijn 4 voormalige presidenten uit de rotsen gehouwen. Moet een mooi gezicht wezen. Morgen weer verder. Inmiddels de volgende dag. Nu op naar Mt Rushmore een stukje rijden met duizenden Harley rijders want er is een enorme motor happening in de buurt ( soort TT maar dan met 3 miljoen bikers die samen komen van overal uit Amerika en over de wereld. Dus veel bikers onderweg. Mooi gezicht. Bij mt Rushmore de 4 presidenten in de rotsen bekeken . Wat een werk moet dat geweest zijn en dat in de 30e jaren . We konden er nog een stukje dichterbij komen via een pad. Natuurlijk weer veel te veel foto's gemaakt maar vanuit elke hoek
Is t mooi. Toen nog 25 km verderop de Indiaan in de rotsen bekeken als antwoord op het eerdere werk moet deze zittend op zijn paard uit de rotsen gehakt worden. Daar zijn ze nog mee bezig. Zal nog wel even duren alleen het hoofd is klaar. Via Custerd State perk terug ook daar weer wild gezien herten en kuddes buffels erg bijzonder . Nu aan d rand van het zwembad dit verhaal aan het typen. Jullie allemaal ook fijne vakanties en hoe staat het met de olympische spelen . We krijgen niet veel mee van het nieuws.
 
Groet van ons. 

Reacties

Henny en Wim A long time ago

Hoi Bert, Sita en de jongens,
Jullie reizen heel wat af en zien onmeundig veul...
Olympische spelen hier zijn de results....
Zwemmen valt tegen nog geen medailles, weg wedstrijd op de fiets, veel valpartijen door verkeerd gekozen stuurmanoevres bij de heren geen medailles bij de dames (deze waren als team beter) een gouden plak.!!
Bij het tijdrijden zilver voor Tom du moullin en brons voor van Breggen.
Het volleybal in de zaal en in het zand verloopt alles naar wens (olympische competitie is nu tot de kwartfinales).evenals de hokey mannen en vrouwen.
Van Gelder is naar huis gestuurd hij had een Biertje te veel op volgens NOC /nsf, jammer want hij zat bij het turnen in de finale evenals Epke Zonderland.(as maandag).
Nou dit was dan mijn bijdrage uit Brazilië vanuit Emmen :)
Zou vandaag met mam op de duo fiets maar helaas is het hier koud 14 graden en niet geschikt voor een fietsrondje (verplaatst naar volgende week ).
Stop nu om mijn jongste zus te feliciteren met haar verjaardag...enyoi kus.

Ietje deWit A long time ago

Jullie hebben het nieuws van de O.S spelen al gelezen.Het is hier erg koud.toen ik gistermorgen naar het zwembad fietste was het 9graden het water was lekker warm.Geen nieuws hier jullie beleven veel en prachtige foto,s

Ellie de Haan A long time ago

Nog bedankt dat mijn avatar Marilyn Monroe mag zijn. Eerst dacht ik dat het toeval was, maar nee hoor. Speciaal aan mij toebedeeld.
Nog een update voor de OS: Yuri probeert via de rechter het toch voor elkaar te krijgen om te mogen starten. Dus wie weet. Hij moet wel opschieten. Jullie niet, doe het rustig aan en geniet ervan.

Jose A long time ago

Reis zo mooii een beetje met jullie mee. Geniet van dit mooie avontuur en van elkaar

hartelijke groet, Jose

Sita A long time ago

Dank jullie wel voor alle reacties leuk hoor!! En de update van de OS . Wij zitten nog in Tapid City morgen weer verder. Groet Sita

Sita A long time ago

Sorry Rapid City*
Leuk dat ma mee is geweest naar de nieuwe dierentuin in Emmen.
Ook even wild spotten dus net als hier😊
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!