Anchorage

Door Willem, Jenny, Aldert, Martijn en Anna - 09-06-2017 06:26

donderdag 8 juni.

Gisteren van Talkeetna naar Anchorage gereden. Was niet zo spectaculair. Wel een mooie route maar niet echt zo om foto's te nemen. We zijn door verschillende moose-gebieden gereden en ook wel moose gezien maar degene die wij nog graag willen zien en fotograferen, namelijk een mannelijke moose en een kalf, hebben wij niet gezien. In Anchorage boodschappen gedaan en de camping opgezocht. 

Vandaag met de bus naar het centrum gegaan en vanaf daar hebben wij een rondrit met een trolleybus gemaakt. Allerlei plekken van de stad gezien, oa. het aardbevingspark, dat park werd opgericht op de plaats waar eerder een woonwijk was met ongeveer 75 woningen die allemaal werden verwoest naar aanleiding van de aardbeving van 1964. De beving had een kracht van 9,2 op de schaal van Richter. Ook zijn we langs de vliegvelden gekomen van de kleinere vliegtuigen, ook watervliegtuigen. Anchorage heeft de grootste luchthaven voor watervliegtuigen ter wereld. De watervliegtuigen worden door middel van een soort van heftruck, gemaakt van een halve auto, verplaatst (zie foto). Ben je op de fiets en wil je ook met de bus dan zet je de fiets op een rek voorop de bus. Verder hebben wij nog wat souvenirwinkels bezocht. Leuke stad?, nee niet echt.

Morgen gaan we naar Homer.

Groeten van Willem en Jenny

Reacties

Kees en Willy 09-06-2017 07:29 {{button-45309}}

Goedemorgen familie, vanaf vandaag gaan wij jullie volgen vanuit Spanje. Hopelijk valt Homer wel mee. Toch leuke verhalen iedere keer. Zo krijgen wij best een goed beeld bij Alaska. Veel rij- en kijk plezier nog 😘

Bart en Hinke Weerd 10-06-2017 00:03 {{button-45339}}

Leuk om al jullie belevenissen te volgen daar. Geniet er nog van 👍🏼😎
Groetjes!

Eric 10-06-2017 18:31 {{button-45368}}

Hoi Willem en Jenny.
Hier even een groet uit Valkenburg . .... toch wel even anders dan waar jullie zitten maar weer is in elk geval goed . Leuke reisverslagen, ben benieuwd naar de volgende trip.

Jacob en Lieneke Reitsma 12-06-2017 09:05 {{button-45436}}

Homer is wel een leuke plaats. Vooral de haven, waar je de vissers binnen ziet komen en bij de visafslag, waar ze de grote heilbotten meten en wegen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan