Van Halifax naar Bridgewater

Door Ingrid Walus - 17-07-2019 03:48

Deze morgen werden we heerlijk uitgeslapen wakker, geen jetlag, geen ochtendhumeur... daar zorgde het zonnetje en onze gratis upgrade van wagen wel voor!  Een rode mustang cabrio, zalig!  

Na het ontbijt,  de obligatoire waffle & bagel met cream cheese, zetten we koers naar Halifax.  Maar eerst even nog een beker koffie vullen voor in de auto. 

Eerste stop: Fairview Lawn Cemetery, ook gekend als Titanic Cemetery...  Hier liggen meer dan 100 doden van de Titanic ramp begraven.  Er zijn naamloze graven en een graf J. Dawson... Jack??? Niet dus... maar het voelt raar om hier te staan, samen met een bus luidruchtige Amerikanen die het fotograferen van de bloemperkjes blijkbaar interessanter vinden dan de graven.  We blijven even staan, trekken wat foto's en we zetten onze trip verder naar Halifax Old Town, waar we de Citadel bezoeken.  We zijn verbaasd dat Halifax zo heuvelachtig is en het doet ons een beetje denken aan Seattle.

Volgende stop is Waterfront boardwalk, met zijn gezellige restaurants en houten wandelpad.  Deze boardwalk loopt van Pier 21 tot aan het casino en is ongeveer 3km lang.  En onderweg kan je genieten van de zeelucht, een lekkere lunch of het megalekker ijs van The Cow... en ja, ook ik heb er eentje gegeten want wie kan er nu nee zeggen tegen versgemaakte hoorntjes (de geur hiervan deed je buiten al watertanden) en sea salted toffee.  

Van hieruit vertrekken we naar de meest gefotografeerde vuurtoren in Canada; Peggy's Cove.  En het moet gezegd worden, 't is de moeite om te fotograferen 😉.  We hebben natuurlijk het weer mee, 30gr, dat zijn ze hier niet gewoon, maar wij klagen niet!  Iedereen loopt over de rotsen en hier en daar liggen mensen op de rotsen te zonnen.   

Op 5 min rijden van Peggy's Cove vinden we het Swissair Memorial.  Een herdenking aan Swissair Flight 111 die hier op 12km in zee crashte in 1998 en waar 229 mensen door omkwamen.

Onze laatste stop vandaag is ons hotel in Bridgewater. Nu nog even langs de liquor store voor enkele flesjes wijn ('t is vakantie hè) en gaan eten bij Waves seafood & grill.  Van buiten ziet het er niet uit maar het eten was om vingers van af te likken!

Morgen gaat de route verder naar Lunenburg, Kejimkujik National Park en Digby, scallop capital of the World.  Ik weet nu al dat we lekker zullen eten! 

Tot morgen 👋🇨🇦 

Reacties

Albert 17-07-2019 08:14 {{button-58387}}

Zeer mooi en goed weer geniet er maar van
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan