Lunenburg & Kejimkujik National Park & Historic Site

Door Ingrid Walus - 18-07-2019 03:03

Vandaag stond Lunenburg op het programma. Door zijn kleurrijk verleden en kleurrijke huizen is dit stadje terecht Unesco World Heritage Site.  Het is bewolkt maar de sfeer in Lunenburg maakt veel goed.  Weer valt ons op hoe heuvelachtig dit gebied wel is en we nemen terecht de wagen om eerst old town te bezoeken en dan met de wagen naar de haven.   

Van hieruit vertrekken we naar Kejimkujik National Park en Historic Site.  Het park is gekend voor wandelingen,  kanoën, kajakken,...  en wat ons opvalt is de heerlijke geur van dennen en bos.  Yep, we zitten in de gezonde lucht.  Doordat we maar 2 uurtjes tijd hebben, check ik in het Visitor Center welke hikes ze ons aanraden.  Veel zien in weinig tijd, the American way of life zoals ze hier zeggen 😉.  Maar geen nationaal park zonder pick-nick.  De traditionele hotdogs zijn gekocht, hey 't is National Hotdog Day vandaag,  nu nog juist een picknick spot uitzoeken en lekker eten.  We besluiten een hike van een dik uur te doen vooraleer we de rest van het park bezoeken met de wagen... op ons plan staan de verschillende viewpoints dus easy 👍.

Van hieruit is het een uurtje rijden naar Digby. We checken in in het Digby Pines Resort en genieten van een heerlijke avond met een uitmuntend diner van de lokale specialiteit "Scallops", natuurlijk vergezeld van een lekker lokaal wijntje.  Doordat het is beginnen regenen hebben we besloten om deze avond niets meer te bezichtigen maar te genieten van de bar.  I'll have a "cab" please (cabernet sauvignon 😁)  

👋👋👋🇨🇦

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan