Cape Breton; Ceilidh Trail & Cabot Trail

Door Ingrid Walus - 20-07-2019 04:03

Wanneer je van Truro naar Cape Breton rijdt, kan je voor een groot stuk de TransCanada Highway nemen maar vanaf Cape Breton (aan de Canso Causeway) moet je gewoon Highway 19 nemen oftewel de Ceilidh Trail.  De Celtic & Scottish invloeden zijn hier enorm! 

Stop aan het Visitor Center voor een map van de regio en begin de route naar Cheticamp via de 19.

Onderweg moet je zeker stoppen in Mabou, Glennville (whisky Distillery) en wat kleinere dorpjes.  Je ziet hier enorm de Keltische en Schotse invloeden.   Stop aan het Red Shoe Café en bezoek de Glenora whisky Distillery in Glennville en geniet ervan.

Wij logeerden in Cheticamp in Laurie's Motor Inn, een motel dat super gelegen is, voor 1 keer te voet gaan eten ipv de auto te moeten nemen maar echter wel heel basic is.  Maar het heeft charme en we zitten in het Harbourview gebouw met een prachtig uitzicht over de haven.  We dineren in Le Gabriel en volgens onze Fodor reisgids is dit een topper.  We genieten van een heerlijke zeevruchtenmaaltijd met kreeft en krab en het moet gezegd worden,  echt een topper!!

En Ann, hier in Canada staan ze serieus voor op Europa,  allergieën,  intoleranties, voor iedereen hebben ze wel iets, elke menukaart is aangepast en je kan overal heerlijk en gezond eten.  Geen excuus om niet naar hier te komen 😉.

De volgende ochtend is het vroeg opstaan.  Vandaag staat de Cabot trail op het programma van Cheticamp naar Ingonisch.   Ik kan met geen woorden beschrijven hoe mooi deze route is... zelfs op foto komt het nog niet tot zijn recht.  Dit is puur genieten.  Nog 1 nachtje in Ingonisch en onze tijd in Nova Scotia is voorbij.  

De rit naar de ferry terminal duurt ongeveer 1,5 uur.  Alles is duidelijk aangeduid en voor we het weten zitten we al op de boot.

De 7 uur durende ferry gaat snel voorbij en we komen 's avonds aan in Channel Port aux Basques.  Het St Christopher Hotel waar we verblijven ligt op 5 min rijden van de haven.  Nu lekker slapen want morgen staat ons een lange rit te wachten naar Rocky Harbour.  Op naar het volgend Nationaal park 😁.

😘

Reacties

mama 24-07-2019 14:08 {{button-58702}}

prachtige reis........

Albert 24-07-2019 18:45 {{button-58714}}

Mooie foto's en zo te zien Goe weer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan