Newfoundland: Gros Morne National Park ❤🇨🇦

Door Ingrid Walus - 26-07-2019 03:47

De komende 2 dagen staat het Gros Morne National Park en Historic Site op ons programma.  Het park is UNESCO werelderfgoed,  dus de verwachting is groot 😉.

De rit van Channel Port aux Basques naar Rocky Harbour is lang en gaat bijna volledig via de TransCanada Highway... ik had op voorhand al wat stopplaatsen voorzien maar het blijft een lang traject.   Maar eenmaal dat je heb park binnenrijdt weet je al dat het weer fantastisch mooi gaat zijn... 

In het St Christopher Hotel waar we verblijven is er geen ontbijt inbegrepen dus tijd om de lokale Tim Horton uit te testen! De koffie is zo warm en heerlijk en de croissants zijn super.  Klaar voor onze weg naar Rocky Harbour nadat we even gewandeld hebben aan Scott's Cove.

Eerste stop: Cape Ray Lighthouse.  Deze vuurtoren markeert het zuidelijkste punt van de kust.  Het is er heel mistig en we zien amper iets, doorrijden dus naar Corner Brook, daar stoppen we aan het James Cook Memorial.   Hier heb je een magnifiek zicht op de stad.  

Nog even en we komen aan in Rocky Harbour waar we 2 nachten zullen logeren in de Evergreen b&b, bij Sara en Warren.  2 toppers die ervoor gezorgd hebben dat we s morgens een heerlijk en degelijk ontbijt hadden zodat we met veel energie de wandelingen aankonden 😁.

Het park is heel divers, het noorden is vlak, het zuiden is heuvelachtig.   Letterlijk where the Lowlands meet the Highlands 👌.  We stoppen eerst in het Oceanview hotel voor onze reservatie van de boottocht op de Western Brook Pond, morgenvroeg is er nog plaats om 10h.  Reken een 45 min om tot aan de boot te wandelen, 2 uur boot en dan nog 45 min terug... dat wordt een lange dag want we moeten dan 5 uur rijden richting Twillingate.  Maar 't is de moeite om te doen.  In het zuiden staat de Lookout trail op het programma, de Southeast Brook Falls en de Tablelands en in het noorden sowieso de Western Brook Pond trail en boottocht door de fjord en de Lookout points op de route...  en het moet gezegd worden,  dit is een prachtig nationaal park!  We zagen onderweg walvissen en hadden prachtig weer.  1 tip als jullie hiken, neem een goede muggenspray mee met deet, want het zijn hier venijnige kleine zwarte muggen die steken en je een joekel van muggesteek bezorgen.

Rocky Harbour is niet groot, maar er zijn 2 aanraders om 's avonds te gaan eten: Earls, voor een typische moose-stew of moose-pie en Java Jack's, gelegen in het bijhorende b&b.  Hier heb je wel een reservatie nodig, dus spring er 's morgens even binnen en reserveer voor 's avonds.  De mosselen zijn hier een aanrader als voorgerecht.  

Het park is immens dus zorg voor een goede planning en check altijd even in het Visitor Center naar de hikes die je wilt doen.  

2 dagen is lang niet genoeg, maar we moeten vertrekken.   Nog 1x genieten van de Highlands en we zijn weg richting Twillingate.  Geniet van de foto's want die zeggen meer dan woorden. 

Twillingate,  waar we ons hart verloren hebben en bijna een huisje gekocht hebben.   Morgen meer hierover 😉.

Slaap wel 🇨🇦❤ 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan