Van Digby naar Truro

Door Ingrid Walus - 20-07-2019 03:50

Het internet is de voorbije 2 dagen niet schitterend geweest, maar het weer valt nog steeds super mee.  Als we de locals moeten geloven,  hadden we er geen betere week uit kunnen kiezen 😊.  Onze cabrio heeft ons al veel genot opgeleverd.

Dit gezegd zijnde wil ik nog even opmerken hoe proper de toiletten wel overal zijn, Visitor Center, begin van een hikingtrail aan een park, tankstations... daar kunnen we in Europa nog van leren!  En over tankstations gesproken: zorg altijd dat je hier op tijd tankt want we rijden soms meer dan een uur zonder parking of tankstation tegen te komen...

Maar terug naar Digby, waar we uitchecken uit het prachtige Digby Pines Golf & Spa resort (en genoten hebben van een super ontbijtbuffet met verse granola en egg benedict) en onze weg verder zetten naar Truro.  Eerst even een stukje van de Digby Neck gedaan,  een 74km lange landtong met oa mooie stranden.  Wij stopten aan Sandy Cove Beach.  Verder door zijn we uit tijdsgebrek niet gegaan maar we besloten richting Truro te rijden, onze eindbestemming voor de dag.

Eerst nog onderweg een stop in Annapolis Royal.  Hier komt de geschiedenis van een Franse nederzetting uit het begin van de 17de eeuw tot leven in Port Royal en Fort Anne en kuieren we door St George Street waar het oudste houten huis van Canada staat, van 1708!  Op de terugweg naar de parking ontdekken we een klein restaurant met een prachtig uitzicht over de baai en besluiten hier te lunchen.  De eigenares blijkt een Oostenrijkse dame te zijn die hier al 15 jaar woont en met exact het zelfde Engels dialect als Arnold Schwarzenegger spreekt...  het I'll be back lag op het puntje van mijn tong als we doorgingen 😉.   

Volgende stop, na een 3 tal uur rijden was Truro.  

We checken in in het Best Western hotel en besluiten de wagen niet meer te nemen en tegenover het hotel te gaan eten in een Thai Restaurant.   Niet mijn keuze maar soms wilt de hubby ook zijn goesting.... en man wat een vergissing!  Het eten was ok maar de bediening... schandalig! Maar bon, we hebben toch goed kunnen lachen met alles.  Dan maar naar de kamer en een flesje wijn kraken.  En morgen wordt het een lange dag met een grote afstand rijden, dus vroeg onder de veren!  

👋🇨🇦

Reacties

Leen D W 20-07-2019 08:44 {{button-58502}}

Ik wil Canada ook ooit bezoeken en ben heel blij met jullie blog. Genieten!

Ann Rombaut 20-07-2019 08:50 {{button-58503}}

Hey Ingrid, de eerste keer in mijn leven dat ik een blog lees. Daar wordt je gewoon jaloers van. Ik wil daar ook zijn. 🤔 Hoe valt het eten mee? Kan je er veel bio en gezond (groenten en fruit) eten of veel junkfood? Rekening houdend met wat mijn lijfje kan verdragen en de hoop om ooit Luc te kunnen overtuigen☺️

Groetjes en veel plezier

Ann

mama 20-07-2019 10:30 {{button-58507}}

Hoi Ini, ben blij dat ik u zo kan volgen en op de hoogte blijf......Groetjes aan beiden

Laureen 20-07-2019 11:01 {{button-58509}}

Heerlijk om zo met jullie mee te reizen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan