Redactionele blogs

Ezel en olifant

Door Maurits van den Toorn op do 11 feb 2016 9:00:00

Met het naderen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen – wat heet: ze zijn pas in november 2016, dus over ongeveer negen maanden – zullen we weer talloze partijbijeenkomsten met rood-wit-blauwe vlaggen en ballonnen langs zien komen. Ook de partijsymbolen worden dan van stal gehaald: de Democratische ezel en de Republikeinse olifant. Het zijn geen voor de hand liggende mascottes voor een politieke partij. Grappig is dat één man ze allebei populair heeft gemaakt.

Democratische ezel, presidentsverkiezingen Amerika

Caucus en Primary

Door Maurits van den Toorn op zo 31 jan 2016 9:00:00

Op 1 februari 2016, vindt in Amerika de Iowa Caucus plaats. Traditioneel krijgt deze veel aandacht, want het is de eerste caucus in het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en wie het hier goed doet, heeft publicitair de wind mee. Maar... wat is een caucus eigenlijk? En wat betekent de term primary, die vaak valt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen?

Stembiljet primary in Oregon: democraat of republikein?

Het speelveld

Door Maurits van den Toorn op di 26 jan 2016 9:00:00

Nu de eerste voorverkiezingen voor de deur staan, in Iowa (1 februari) en New Hampshire (9 februari), belanden de presidentsverkiezingen in hun tweede fase. Als we het afgelopen halve jaar overzien zijn er twee verrassingen: bij de Republikeinen Donald Trump – wie kent ’m niet – en bij de Democraten Bernie Sanders. Verrassend is niet dat ze meedoen, verrassend is dat ze nog steeds meedoen, en ook nog eens met veel succes.

Slogan Trump Make America Great Again

Presidentsverkiezingen, een lang proces (1)

Door Maurits van den Toorn op do 21 jan 2016 9:00:00

Alleen mensen die lang en diep onder een steen hebben geleefd zal het zijn ontgaan: we zijn in het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen beland. Hoewel die pas in november plaatsvinden, wordt er al behoorlijk lang op alle fronten campagne gevoerd en wordt het de komende weken en maanden alleen maar drukker. Wat staat ons – beter gezegd de Amerikanen – de komende tijd te wachten?

Hillary Clinton, Democraten

Het jaar van de waarheid

Door Maurits van den Toorn op do 7 jan 2016 9:00:00

Het is 2016, het jaar van de waarheid: in november zullen we weten wie zich de komende vier jaar de machtigste man of vrouw op aarde kan noemen. Dan vinden namelijk de presidentsverkiezingen plaats in de Verenigde Staten. In de periode die daaraan voorafgaat, vallen nogal wat zaken op. Ten eerste de lijst met 1.453 gegadigden die zich hebben aangemeld om een gooi te doen naar het presidentschap. Historicus en journalist Maurits van den Toorn maakt voor Tioga Tours een serie blogs over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en alles wat daarbij komt kijken. Hij geeft zijn mening en licht belangrijke gebeurtenissen toe.

America is in love with the peanut

Door Maurits van den Toorn op zo 27 dec 2015 9:00:00

Rondwandelend door Amerikaanse supermarkten – altijd een heerlijk tijdverdrijf, vooral als je geen boodschappen hoeft te doen – valt het al gauw op in hoeveel producten pinda’s zijn verwerkt. Je kan met recht zeggen: ‘America is in love with the peanut’.

Typisch Amerikaans: overal zit pinda in

Santa Claus is comin' to town

Door Maurits van den Toorn op do 17 dec 2015 9:29:00

Het is weer december en dat betekent dat overal de kerstgekte is uitgebroken. Vooral in Amerika gaan ze overal – vooral in shopping malls en warenhuizen – ‘helemaal los’ met hun Santa Claus, de gezellige dikbuik wiens conversatie voornamelijk bestaat uit zo vaak mogelijk ‘ho ho ho’ roepen.

Waar komt Santa Claus vandaan?
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan