Reis in beeld: Camperreis Zuidwest-Amerika met kinderen

bijgewerkt op di 24 okt 2023 10:30

Rondreizen per camper in West-Amerika met kinderen: één groot avontuur! Ontrafel samen de geheimen van het wilde westen en maak herinneringen die je een leven lang bijblijven. Rondreizen met kinderen kan in West-Amerika zowel per auto als per camper. Elke reiswijze heeft zo zijn charme, maar als je met (kleine) kinderen reist, is een camper toch wel erg makkelijk. Lees hier over de voor- en nadelen. Hieronder laten we je zien wat je zoal kunt zien en doen tijdens een camperrondreis met het gezin door Zuidwest-Amerika. Uiteraard kan deze route ook prima als autorondreis.

Rondreis West-Amerika met kinderen

Camperreis met kids in Zuidwest-Amerika: welke route?

In deze blog gaan we uit van de camperreis Kids Go West, vanuit San Francisco. Deze route laat zien wat er in Zuidwest-Amerika zoal te doen is met kinderen en bevat allerlei tips voor het hele gezin. De route oogt misschien wel lang en vol, maar zo laten we je zien wat de mogelijkheden zijn. Je kunt de route helemaal aanpassen op de wensen van jouw gezin. Als je de route aanklikt, kun je de reiswijze, beginplaats en het aantal dagen wijzigen. Kies voor 'bewerk in routeplanner' om plaatsen te verwijderen en extra nachten toe te voegen. Een reisadviseur die ervaring heeft met het reizen met kinderen in West-Amerika, staat voor je klaar met advies uit eerste hand.

Hoge seqiuoiabomen camperreis met kinderen west-amerika

Start van de camperreis: San Francisco

De prachtige stad San Francisco barst van de leuke bezienswaardigheden voor het hele gezin. Wandel door de cellen van de oude gevangenis Alcatraz, fiets over de Golden Gate Bridge (tip: terug met de boot!) en tel de zeeleeuwen op Pier 39. Voor een middagje spelen in het zand en water, ga je naar het strand van family friendly Crissy Field. Bijkomstig voordeel voor de ouders: het uitzicht op de Golden Gate Bridge is niet verkeerd.

San Francisco zeeleeuwenhangplek Pier 39 San Francisco met kinderen rondreis

Word een Junior Ranger in Yosemite National Park

De afstanden in West-Amerika zijn soms flink. Van Downtown San Francisco naar het hart van Yosemite is het zonder te stoppen een dikke 3,5 uur rijden. Zorg voor vertier in de auto. Als je jonge kinderen hebt, is het misschien handig te rijden tijdens de slaapjes. Deze tip en meer, lees je in onze blog over het reizen met kinderen en de gastblog over reistips voor gezinnen.

Yosemite National Park is een plek van reuzen. Tussen de reusachtige granieten rotswanden prijken torenhoge reuzensequoia's en nog hogere watervallen. Er is genoeg te doen voor kinderen. Ga zwemmen in de rivier (check wel de stroming), wandel terug in de tijd in het kleine openluchtmuseum Pioneer Village en laat je nat spetteren door de imposante Yosemite Falls. Het is leuk om mee te doen aan het Junior Ranger Program. In het bezoekerscentrum van het park krijg je meer te horen over dit programma, dat speciaal voor kinderen is ontwikkeld. Soms ga je op onderzoek uit met een ranger, soms kun je stempels verzamelen of een speurtocht doen. Yosemite heeft een speciaal Junior Ranger Handbook, geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Hierin staan allerlei activiteiten en opdrachten. Bekijk de parkwebsite voor meer info.

Yosemite moeder en kind
Zwemmen in Yosemites Merced River

Knuffel de hoogste boom ter wereld

Indrukwekkend voor kinderen van alle leeftijden: de General Sherman Tree in Sequoia & Kings Canyon National Parks. De omvang van deze boom is énorm! Voor kinderen is hier wederom een Junior Ranger Program. Voor de iets oudere kinderen is het Big Stump Basin een aanrader. Dit is een wandelroute vol klim- en klauterwerk vanwege de omgehakte en omgevallen bomen. Bezoek ook Crystal Cove, een goed toegankelijke grot.

Pro tip! Reizen met de camper geeft je veel vrijheid. Je kunt onderweg altijd stoppen voor een break. Of dat nou een picknick langs een beekje is of een sanitaire noodstop. Je hebt je huisje op wielen altijd bij je. Bovendien overnacht je op de leukste plekken. In de nationale parken zijn super gave campings, waar je vrijwel altijd een kampvuurtje kan stoken en lekker marshmallows kan roosteren. De campings in nationale parken zijn vaak vrij simpel, maar er zijn ook talloze campings met zwembad en speeltuin (en wifi...). Meer weten? Lees onze blogs over campings en reizen per camper in Amerika/Canada.

Sequoia National Park, familie bij General Sherman Tree
Gezellig rond het kampvuur

Las Vegas, voor kids een pretparkparadijs

De volgende stop tijdens jouw campervakantie in West-Amerika, is Lake Isabella. Dit is geen bestemming op zich, maar wel een hele welkome tussenstop op weg naar Las Vegas. Je kunt hier volop zwemmen en watersporten. In Las Vegas is er vermaak voor kinderen van alle leeftijden. De kids zullen niet lang treuren om het feit dat ze nog geen gokje mogen wagen, want er is zó veel meer. Een fonteinshow met spetterende muziek (Bellagio Hotel), een vulkaanuitbarsting (The Mirage), gondeltochten door Venetië, acrobaten en circusacts (Circus Circus), achtbanen (Hotel New York), kermisattracties en straatartiesten (everywhere), een zipline (Fremont Street). En niet te vergeten de High Roller: een van de hoogste reuzenraden ter wereld. Verder lezen? Bekijk dan onze blogs over Las Vegas, bijvoorbeeld Vijf gratis attracties in Las Vegas.

Hotel Venetian Las Vegas Fonteinshow Bellagio

Klimmen en klauteren in Zion & Bryce Canyon

Meestal zijn deze twee nationale parken dé toppers van een rondreis door Zuidwest-Amerika. Aan jou de inschatting: vinden jouw kinderen dit ook? Afhankelijk van de wensen van je gezin, kun je deze parken wel/niet/lang/kort bezoeken tijdens je vakantie. Zion National Park bestaat uit een reusachtige kloof, waar de Virgin-rivier doorheen stroomt. In de zomer en het najaar kun je hier lekker door het water waden. Daarnaast is er een hele spannende wandeling: de Angels Landing Trail. Andere activiteiten die leuk zijn voor kinderen: mountainbiken, jeepsafari, tubing, abseilen en canyoning. Heb je een buggy bij je? Wandel dan de verharde Riverside Walk door de steeds smaller wordende rivierkloof.

Bryce Canyon National Park is een hoefijzervormige kloof die vol staat met rotspilaren. Deze 'hoodoos' geven het park een surrealistische uitstraling. Je kunt een afdaling in de kloof maken (vanaf 2,2 km), een paardrijtocht maken (vanaf 7 jaar), een quadtour doen (vanaf 7 jaar). Ook zijn er in deze twee parken weer Junior Ranger-programma's.

The Narrows in Zion
Gezin in Bryce Canyon Utah

Grote en kleine kloven, grote en kleine avonturen

In deze camperreis met kinderen staan ook Page (bekend van de Antelope Canyon) en de Grand Canyon op het programma. In Page in Arizona zijn strandjes en zwemmogelijkheden aan Lake Powell. Je kunt daar ook SUPpen en jetskiën. Als je graag de Antelope Canyon wilt bezoeken met jonge kids, kies dan voor de Upper Antelope Canyon. Die is wat beter toegankelijk dan de Lower Antelope Canyon, waar de tour begint met een steile trap naar beneden. In de Grand Canyon zijn eveneens activiteiten voor jong en oud. Stap jij met de hele familie in een helikopter voor een rondvlucht? Of ga je vanuit Williams met de stoomtrein naar de immense kloof?

Upper Antelope Canyon Grand Canyon
Gezin op de camping

Waterpret: natuurlijke waterglijbanen en waterparken

In Sedona moet je beslist een bezoek brengen aan Slide Rock State Park. Dat waarderen de kids vast meer dan de Chapel of the Holy Cross en het Heritage Museum. In Slide Rock State Park zijn watervalletjes en natuurlijke waterglijbanen in de rotsen. Als je gaat wandelen, neem dan de West Fork Trali van de Oak Creek. Hier wandel je langs een beekje door een kloof. De volgende bestemming is Lake Havasu, ook wel 'America's Playground' genoemd. Elke denkbare watersport wordt hier boefend. Voor spanning en sensatie bedwing je de glijbanen van het Aquatic Waterpark. Ook zijn er divese speeltuinen in Lake Havasu.

Sedona, waterpret in Slide Rock State Park Zwemmen bij Lake Havasu

San Diego en Los Angeles

In deze twee wereldsteden sluit je jouw rondreis door Zuidwest-Amerika af. We noemen ze allebei, maar je beslist zelf of je ze beide bezoekt. In zowel San Diego als Los Angeles kunnen pretparkliefhebbers zich compleet uitleven. Én er zijn mooie stranden! San Diego heeft Legoland California (met waterpark en aquarium); SeaWorld, een (zee)dierenpark en attractiepark ineen, het vliegdekschip USS Midway en het wereldberoemde San Diego Zoo & Safari Park, waar je op safari gaat per tram, segway of kabelbaan. De publiekstrekkers van Los Angeles zijn Universal Studio's (erg leuk voor tieners) en Disneyland Resort (ook leuk met jongere kids). Neem een duik in de zee, aan stranden die je misschien wel kent uit films, waaronder Santa Monica Beach - het eindpunt van Route 66 met pretparkje op de Pier - en Venice Beach, dat ook wel 'muscle beach' wordt genoemd. Ook leuk is een tour langs de luxueuze huizen van Beverly Hills.

Meet the penguins
Universal Studios in Los Angeles

Rondreizen met kinderen in Zuidwest-Amerika

Zo, nu heb je een indruk gekregen van de leuke plekken die je in West-Amerika kunt bezoeken tijdens een auto- of camperrondreis met kinderen. De route waar we in deze blog vanuit gaan, is de camperreis Kids Go West, met startpunt San Francisco en eindpunt Los Angeles. Je kunt de route omdraaien en het aantal dagen aanpassen en kiezen voor de auto-variant. Met 'bewerk in routeplanner' pas je de gehele route naar wens aan.



  Kies auto of camper en aantal dagen

Maak met je kinderen een camperreis door Zuidwest-Amerika. Een vakantie om nooit te vergeten! Tijdens deze gevarieerde camperrondreis bezoek je spectaculaire natuurparken, grootse steden én maak je relaxte uitstapjes aan zee of bij een meer. Vergaap je aan gigantische sequoiabomen, huur een fiets in San Francisco en relax aan de Pacific. Ook telt deze kidsroute de wereldberoemde hoogtepunten als de Grand Canyon en Zion National Park. De routes vanaf 24 dagen doen de toffe stad Tucson aan in het Wilde Westen. Je kunt deze reis helemaal naar wens aanpassen!

Las VegasBryce CanyonLos AngelesAmerikaanse wegwijzers

Evenementen en Infodagen

Reizigersbeurs zondag 24 maart 2024

Info & aanmelden


Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan