Top 5 National Parks in Canada

door Onze redactie do 10 mrt. 2016 10:00 bijgewerkt op di 10 jan. 2017 9:00

Of je nu gek bent op gletsjermeren, zandstranden, rotskusten of weelderige bossen: Canada heeft het allemaal. Vooral in de nationale parken vind je schitterende landschappen, toeristische routes en wandelpaden. Dit zijn de vijf populairste nationale parken van Canada.

1. Banff National Park, Alberta

Met ruim 3,8 miljoen bezoekers in 2015-2016 is Banff het populairste National Park van Canada. Hier, in het hart van de Rocky Mountains, vind je ansichtkaart-waardige uitzichten over besneeuwde bergtoppen. De meren in dit oudste Canadese park zijn zo helder van kleur, dat je je ogen haast niet gelooft. Hoogtepunten zijn Lake Louise, Moraine Lake, Bow Lake en Peyto Lake. Je verkent het natuurschoon te voet dankzij de vele wandelpaden, of met je auto of camper via de Icefields Parkway of Bow Valley Parkway.

Banff National Park Banff National Park, Gondel Sulphur Mountain

Reistip: Ga met de gondel naar de top van Sulphur Mountain voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Hou je van wandelen? Hike dan naar Lake Louise, bekijk het Fairmont Chateau Hotel en wandel vervolgens naar Moraine Lake. Ook aan de Bow Valley Parkway starten mooie wandelroutes, waaronder die door de Johnston Canyon.

2. Jasper National Park, Alberta

Jasper National Park wordt vaak in één adem genoemd met zijn broertje Banff. Je slingert in Jasper van ruige bergen naar valleien, gletsjers, bossen en rivieren en kunt er - letterlijk - beren op de weg zien. Met bijna duizend kilometer aan wandelpaden verveel je je hier geen seconde. Hoogtepunt is waarschijnlijk het ongeëvenaarde Columbia Icefield. Ook Maligne Lake, de Athabasca Falls en de Sunwapta Falls zijn schitterend. Jasper verwelkomde in 2015-2016 maar liefst 2.266.072 bezoekers.

Jasper National Park Jasper National Park, Icefields Parkway

3. Saguenay-St. Lawrence Marine Park, Québec

Bij Tadoussac, in het oosten van Canada, ligt Saguenay-Saint Lawrence Marine Park. De naam verklapt het al: dit park draait om water. Het landschap wordt gevormd door de rivieren Saint Lawrence en Saguenay en het Saguenay-fjord. Dit is een paradijs voor wie graag speurt naar bijzondere zeezoogdieren, zoals de bedreigde Beluga. De populairste activiteiten zijn kajakken en walvisexcursies. Saguenay-St. Lawrence Marine Park trekt jaarlijks ruim één miljoen bezoekers.

Saguenay Marine Park

4. Pacific Rim National Park, British Columbia

Het zestien kilometer lange, ongerepte Long Beach is een van de onvergetelijke bezienswaardigheden in Pacific Rim National Park. Dit park beslaat de westkust van Vancouver Island en bestaat uit drie delen, waarvan Long Beach het meest toegankelijk is. Je kunt hier struinen over prachtige stranden en door indrukwekkende regenwouden. Speur het water af naar walvissen, bekijk getijdenpoelen en ga op wildlife-excursie. In 2015-2016 kwamen er ruim 900 duizend bezoekers naar Pacific Rim.

Pacific Rim National Park Pacific Rim National Park

5. Mt. Revelstoke & Glacier

Rijd je over de Trans-Canada Highway tussen Vancouver en Calgary, dan kom je door zowel Mount Revelstoke als Glacier National Park. Wil je echt een goed beeld krijgen van deze prachtige berglandschappen, stap dan uit voor een goede wandeling. Of volg met je auto of camper de Meadows in the Sky Parkway, een zesentwintig kilometer lange weg door bergweiden vol wilde bloemen. Aan de weg starten verschillende korte wandelroutes. Deze parken trekken samen ongeveer 759 duizend bezoekers per jaar.

Mount Revelstoke National Park Glacier National Park

Zelf op pad!

Wil jij ook de spectaculaire nationale parken van Canada zien? Selecteer hieronder je reisduur en of je met een auto of een camper reist. Je kunt de route vervolgens naar wens aanpassen in de routeplanner!

MontanaAlbertaBritish ColumbiaIdahoWashington

Je maakt tijdens deze populaire ontdekkingsreis kennis met het natuurschoon van Canada: van de kust tot de binnenlanden. Je reis begint in Vancouver, vanuit daar vervolg je je weg door British Columbia naar de natuurparken van Alberta, zoals Jasper en Banff. Via Whistler reis je terug naar de kust en bezoek je het 'Britse' Victoria op Vancouver Island. Tijdens deze reis kun je je wagen aan tal van activiteiten: van raften en kanovaren tot wandelen en paardrijden.

Helmcken Falls, Wells GrayLake LouiseKelownaVancouver

Ook interessant voor jou

Boek nu je camper voor 2018!
Bekijk de vroegboekacties