Op weg naar Jasper..

Door Familie J Groenevelt - A long time ago

Zaterdag 12 juli Zonnig 22grd C

Vandaag staat er ongeveer 260km op het programma voor de trip naar Clearwater. Om 10.30 uur weggereden met de hele familie, eerst naar het dorp voor het legen van de tanks, het tanken en verse boodschappen doen en daarna naar het monument van Logan Lake voor een afscheidsfoto. Na het afscheid op weg via Kamloops (natuurlijk nog even naar een Wall Mart) en dan naar de Yellowhead Highway richting Clearwater, waar wij om 15.30 uur op een KOA camping (met zwembad!) aankwamen. Iedereen dook gelijk het zwembad in. Hier ook even de was gedaan, ook dat moet af en toe gebeuren. Daarna in het restaurant gegeten.

's Avonds nog een vuurtje gestookt. Op deze camping waan je je in Nederland, er zijn er behoorlijk veel hier.

Zondag 13 juli Zonnig 28grd C

Rustig aan gedaan, het is tenslotte zondag nietwaar. In de middag naar het Well Gray Provincial Park op zoek naar diverse watervallen. Eerst de Spahat Falls daarna de Helmcken Fall en als laatste de Dawson Falls. Het is een spectaculair gebied omdat de bodem bestaat uit lava van vulkaanuitbarstingen 200.000 jaar geleden daarna kwam er 10.000 jaar geleden een ijstijd overheen en nu stromen er allerlei rivieren door het park. Geweldig!!! Na deze tocht nog even naar Clearwater gereden, dit is eigenlijk een gat in de straat, stelt niet zoveel voor. Na terugkomst maar weer eens gebarbecued, daarna zijn Helma, Bianca en Johan gaan midgetgolfen. Leuk hoor!! Bij terugkomst op de plek brandde het kampvuurtje weer.

Maandag 14 juli Zonnig 24grd C

Vandaag staat er zo'n kleine 250km op het programma naar een camping bij de Mount Robson, de hoogste berg van de Rocky Mountains. Vele treinen gezien, waaronder de Rocky Mountaineer. Om 14.00uur in Volemount wat boodschappen gedaan, daarna op zoek naar een camping. Die hebben wij gevonden in het Mount Robson Park met een mooi uitzicht op de Mount Robson (Cor je hebt gelijk het is hier schitterend). Inmiddels brand het kampvuur weer en hebben wij een leuke wandeling door het bos naar de Fraser River gemaakt, geweldige natuur hier. Wij zijn uitgenodigd om 19.30uur mee te doen met een bosspel. Het gaat over alle dieren in het Mount Robsongebied. De geluiden raden van diverse vogelsoorten en er werden diverse geweien geshowd van de eland, de elk en de moose. Ook ging Mariska voor berggeit spelen. Zij kreeg twee jassen aan en een helm met hoorns op. Na afloop (natuurlijk) ook weer een paar Nederlanders gesproken. Het kampvuur brandde weer lekker tijdens de toch wel frisse avond. Per slot van rekening zaten wij toch wat hoger hier.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!