Dag 3, 2 juli, vrijdag

Door Tegelaar - 04-07-2010 06:20
Vandaag zijn we naar Alcatraz geweest. Dit was de zwaar bewaakte gevangenis van San Francisco. Hoewel het maar 2 kilometer van de kust van San Francisco ligt. Voelt het als of het 15 kilometer is vanwege de sterke stroming in de San Francisco Bay. Sinds 47 jaar is de gevangenis gesloten, de gebouwen waren aangetast door de zee wind, en het was te duur om te onderhouden verder is de  gevangenis was dus niet meer veilig.

Na Alcatraz zijn we naar pier 39 gegaan (erg toeristisch).  Pier 39 ligt op Fisherman’s Wharf, daar hebben we fietsen gehuurd, waarmee we op The Golden Gate Bridge hebben gereden. Wow, dat was echt bijzonder en het uitzicht is heel mooi op de brug. Omdat er nog wel eens mensen zijn die zelfmoord willen plegen, door van de brug te springen, hangen er bordjes waar op staa, dat als iemand van de brug wil springen, dat je dan moet bellen. Terug hebben we in een Chinees vegetarisch restaurant gegeten, het was er erg lekker.

Pier 17:
Pier 19:

We zijn met de bus terug naar het hotel gegaan, het openbaar vervoer in San Francisco is namelijk prima. Het is wel een beetje vreemd betalen, je moet het geld in een automaat doen, maar je krijgt geen wisselgeld. Het is dus handig om gepast te betalen.

Op internet hebben we gelezen dat The Golden Gate Bridge erg mooi is tijdens zonsondergang. Dus hebben we besloten om nog even met de auto over The Golden Gate Bridge te rijden. Ook zijn we over de andere brug geweest: The Bay Bridge. Deze brug heeft twee verdiepingen, de ene verdieping om naar San Fransisco toe te komen, en de andere om uit San Francisco te komen. Tijdens de aardbeving van 1985 is de brug gedeeltelijk ingestort, de bovenste verdieping van de brug is toen ingestort. De mensen die dus beneden reden zijn dus toen verpletterd!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan