San Francisco, leuk maar groot

Door Mieke Bos - A long time ago

Gisteren en vandaag alle uren doorgebracht in San Francisco. Een ontzettend leuke stad, maar je moet van te voren goed weten waar je naar toe wilt, anders kom je tijd tekort. De afstanden zijn ook veel groter dan je zou verwachten (op het kaartje). We hebben dan wel een 3-dagen buskaart gekocht, maar natuurlijk waren wij in SF in het weekend en is het overal beredruk, vooral op de weg.

We hebben geprobeerd bij de Golden Gate Brug te komen, maar die was bijna onbereikbaar door de mensenmeute. Soms had je meer het idee dat je langer in de bus zat of op een bus zat te wachten, dan dat je echt aan het genieten was van de wandelingen.

De kortste route van onze camping naar het centrum van SF was met de veerboot. Zo kregen we ook nog een glimp van Alcatraz te zien, want er naar toe gaan was niet meer mogelijk. Volgeboekt tot 2013!

Nah jah, er was genoeg te zien: natuurlijk de Apple Store bezocht; Nobb Hill en Russian Hill beklommen; Lombartstreet voor een groot deel afgelopen (voornamelijk bergafwaards natuurlijk); in de Golden Gate Park met name de Japanse Tuin gezien en China Town bekeken (en heerlijk gegeten) en uiteraard in de Cablecars gereden! Fishermans Wharf (langs het water) vonden we vooral toeristisch, luidruchtig en druk. Daar waren we snel uitgekeken.

Er was ook sinds lange tijd weer zon in SF. Het is er nu veel te koud voor de tijd van het jaar. Dit weekend was het eindelijk weer eens strandweer, ca 25 graden. Is natuurlijk nix wanneer je in Las Vegas rond de 40 gewend bent...

Aankomst met de veerboot in de haven van San Francisco.

Treintje rijden, leuk (hihi).

Russian Hill, lekker stijl met de auto naar beneden.

Japanse Tuin, heel mooi maar ook wel een beetje klein.

De Golden Gate Bridge.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!