Eindeloze woestijn

Door M.A. Bunnik - A long time ago

 

Ook ditmaal zijn we weer van ons programma afgeweken. Death Valley trok ons bij nader inzien niet zo erg, één grote zandbak, zoals Sebastiaan zei, en dan die hitte. Vanuit Las Vegas zijn we in zuidwestelijke richting naar Barstow gereden, dwars door de Mojave Desert. Wat en desolaat en eindeloos landschap. Om te visualiseren het is net of je over de Noordzee uitkijkt, vervang Noordzee door woestijn, links rechts tot aan de horizon  woestijn. Bruin-beige grond met hier en daar struikgewas, geen kip of mens te zien en eindeloos rechte wegen, voor en achter je geen auto te zien als je hier pech krijgt en geen water bij je hebt wordt je als skelet gevonden. Bovendien was het door de hitte heiig, waardoor het net leek of je aan het eind van de weg de mist in reed. Je kunt echt merken dat hier nog niet het vakantieseizoen is aangebroken want het is zo rustig op de camping dat wij vaak maar met een paar mensen staan. Daarna doorgereden naar Lake Isabella, iets noordelijker en hier een dagje rust genomen. Het meer is iets groter dan het Valkenburgse meertje, ± 20 maal en ook hier weer weinig mensen. Er wonen er gewoon niet meer. Degene die er waren reden met camper en al tot aan de waterkant. Dan zie je dat de ruimte in de V.S. in verhouding tot Nederland oneindig is.

 

 

 

Reacties

Olaf Bunnik A long time ago

Leuk om te horen wat jullie allemaal zien. Zo weinig mensen en zoveel ruimte lijkt mij al indrukwekkend, afgezien van het landschap.

nel en carl A long time ago

Dag Marga en Rinus,
Jammer van Zion. Gewoon de volgende keer doen. Weer een reden om nog eens te gaan.
Om dezelfde reden als jullie zijn wij ook nooit naar Death Valley gegaan. Tja en dan de woestijn. Wat een belevenis zo'n landschap. Vond het destijds bizar en ook wat angstig. Toen bestond er nog geen mobiele telefoon, dus was je echt op je zelf aangewezen. Kunnen jullie nog wel redelijk kleine verpakkingen vinden in de supermarkt tussen alle king-size producten. Zijn jullie nu op weg naar Yosemithe via de Tioga-pas (als die open is). Het weer is hier nog niets. Bijna geen zon en daardoor gaat het in de natuur erg langzaam.
Ben benieuwd naar jullie volgende mail.
Carl en Nel

M.A. Bunnik A long time ago

Kleine verpakkingen is inderdaad een probleem. alles is big in het kwadraat.

Sebastiaan A long time ago

grote zandbak? tsss ;)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!