New Orleans

Door Elly Willems - 08-05-2012 06:27 We zijn in New Orleans. Om daar te komen moesten we vanuit Florida eerst een stukje door Alabama, daarna door Mississippi en New Orleans ligt in Louisiana. We gingen met een bustour van 2.5 uur mee. De buschauffeur was tevens de gids en hij heeft al die tijd van alles verteld. We reden via de Franse wijk naar de wijk Ninth Ward, een van de vele wijken die verwoest zijn door de dijkdoorbraken, veroorzaakt door de Hurricane Katrina, in augustus 2005. Er is nog veel schade aan wegen, huizen etc. je kon nog goed zien hoe hoog het water gestaan heeft. Veel mensen zijn daarna uit hun huizen vertrokken en niet meer teruggekeerd. Brad Pitt heeft een stichting opgericht, waar hij zelf veel geld in gestoken heeft, en met dat geld zijn er al zo'n 70 nieuwe huizen gebouwd. We zagen ook het huis van Fats Domino. We zijn even over een bovengrondse begraafplaats gelopen en verder via verschillende andere wijken en langs 3 universiteiten. Na de bustour zagen we een Mississippi stoom radarboot vertrekken. Daarna gaan eten bij Gumbo pot, waar we typische Creoolse gerechten gegeten hebben zoals jambalaya, po boy, creoolse garnalen en crawfish. Rondgelopen en de huizen met de balkons met mooi versierd ijzerwerk bewonderd. Bij cafe du monde, waar 's morgens een lange rij stond, konden we zo naar binnen voor een koffie met beignets. dat waren gewone oliebollen. Wij vinden de oliebollen van Jose en Pieter veel lekkerder maar de vrouwen op het strand van Nassau, waar ik de tip van gekregen heb, zijn er helemaal weg van. We hebben veel straten in de Franse wijk gehad, evenals de French market. De Bourbon street is heel bekend maar wij vonden hem in eerste instantie tegen vallen, er zijn veel mooiere straten. We hebben er een pilsje gedronken en zijn er 's avonds weer naar toe gegaan. Toen zag het er heel anders uit, Het bruiste er van het leven, veel lichtjes, live muziek, straatartiesten, homobars, travestieten, hoertjes enz. We hebben 's avonds nog een gumbo (scherp soepje) gegeten in een musical legend park, met levensgrote bronzen beelden van bekende jazz musici. Er was leuke live muziek. We zijn tegen half negen weer opgehaald door Kevin, die aangehouden werd door een politiewagen met zwaailicht omdat zijn rechter voorlicht stuk was. Toen bleek zijn verzekeringsbewijs verlopen en hebben we wel een half uur, tijdens een flinke regenbui, in de auto zitten wachten tot we weer verder mochten.

Reacties

Ada 08-05-2012 14:54 {{button-5315}}

Hoi
Ik vroeg me af of er behalve bovengrondse, ook nog ondergrondse begraafplaatsen waren.
Groetjes Ada

gerard en wilma. 09-05-2012 12:44 {{button-5340}}

wij genieten van jullie verhalen en wat gaat de tijd snel. normaal zijn jullie ongeveer 4 weken weg en nu hebben jullie nog 4 weken.
en wat maken jullie allemaal mee!!!deze dingen zien wij alleen op de tv en nu zie je pas hoe het daar in het echt gaat.
hier wordt het weer iets beter de komende 2 dagen en dan gaat de temperatuur weer zakken. zaterdag komt mijn (wilma,s) grote vriend uit Australie voor een maand naar nederland. ik zie er naar uit om hem weer te zien en te spreken. jammer dat Michele niet mee komt (zij vind het te koud hier) en dat kan ik mij goed voorstellen.
nou samen, geniet van alles en tot schrijfs. groeten gerard en wilma

Jo en Petra 09-05-2012 17:57 {{button-5344}}

We hopen dat jullie toch nog 'n beetje "hollands"blijven. Voordat je het weet ga je die amerikaanse leefstijl overnemen. Veel plezier verder,
groetjes, Jo en Petra

Louis Waijers 09-05-2012 22:03 {{button-5347}}

Na 8 dagen Canarische eilanden,(even de kou ontlopen). weer achter jullie aan. En stel even vast, dat ook jullie niet stil hebben gestaan.
Had niet verwacht, dat als je op deze manier een reis volgt je zit te wachten op het vervolg.
groet, Philo Louis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan