RV ophalen

Door H.G.F. Spierings - 25-04-2012 15:35

23 april

Vandaag zijn we door de hotelmanager in de shuttlebus naar de verhuurder gebracht.

Een wereld van verschil: we komen in een soort garage terecht waar we de papieren doornemen en een video moeten zien over het gebruik. De dames die ons helpen zijn wel aardig, maar ook een beetje nerveus: ze hebben blijkbaar nog een hoop werk aan de RV. Hij is vies en er zitten een hoop schroefjes los zeggen ze. Buiten hoor ik de stofzuiger snorren en de temperatuur stijgt weer naar 38C.

Na 2 uur hebben we de inspectieronde gedaan en krijgen we de RV mee: het is een al wat ouder beestje met behoorlijk wat gebruikssporen, dus dat viel wat tegen, zo 'nieuw' was hij absoluut niet! We moesten nog $30,- bijbetalen voor 3 stoeltjes en $80,- voor het gebruik van de generator. Maar niet geklaagd; we hebben een 3.5ltr supercharged V8 met dakairco, douche, toilet, magnetron, koelkast met ruim vriesvak en boiler dus... niet klagen!indecision

Onze eerste rit gaat naar het tankstation, waar ze onze gastank zullen afvullen. Dick moet even wennen aan de breedte en de draaicirkel van de camper, maar op zich is dat goed te doen. Onderweg valt er een servicepaneel onder de koelkast uit en alles rammelt. Maar deze camper heeft er ook al 110.072 mijlen op zitten! Het bezweette omaatje schroeft na het tanken het paneel weer overtuigend vast met de belofte dat het nu blijft zitten. Dick gelooft er echter niks van.

Dan gaan we boodschappen doen bij Wallmart op East Bell Road. Dit is een van de zoveel superstores waar ze alles verkopen. Hier komt ook Jasiu's eerste fiets vandaan. We parkeren de RV op een van de 4 voetbalveld grote parkeerplaatsen en gaan naar binnen.

Bij binnenkomst staat een stapel autobanden naast het WC papier: beide zijn in de aanbieding vandaag!

We kopen een elektrische tandenborstel (op 110V) voor Dick, boodschappen en neusspray in de apotheek. Jasiu koopt nog een zonnebril op de juweliersafdeling, we laten de tuinier en automaterialen shop links liggen, maar moeten helaas wel door de kledingafdeling naar de supermarkt afdeling. Gelukkig krijgen we Grazyna goed mee. wink

We hebben helemaal niks en moeten dus alles kopen. Suiker gaat in zakken van 2 kg, vlees per pond. Twee uur later hebben we twee karretjes vol (waaronder 12 liter mineraalwater) en we delen de camper in.

Om 1.00PM waren we bij El Monte, inmiddels was het 5.00PM en we moesten Phoenix nog uit! Gauw de generator/airco gestart zodat de RV kon afkoelen terwijl wij in allerijl de spullen een nieuwe plek konden geven en dan op weg: de I17 North op, eindelijk naar Sedona!

Reacties

ron spierings 10-05-2012 13:28 {{button-5357}}

zeker zo'n 3,5 liter V8 met zo'n brul in de uitlaat en een draaikolk in de tank...

wel stoer he?!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan