Grand Canyon Mathers Point

Door H.G.F. Spierings - 28-04-2012 17:07

25 april

We komen aan in het Grand Canyon Trailer Village. Vanwege een of andere viering was de toegang tot het park gratis -bedankt!

Het Trailer Village is een RV camping in het park die vol staat met de meest exostische recreation vehicles (RV's). Van enkele simpele twee assige caravans tot tientallen bussen met zogeheten 'slide-outs' -woningcompartimenten die je kunt uitschuiven. Ik dacht dat dit soort bussen bijzonder waren, maar het tegendeel is weer eens waar.

Hier moest ik een paar foto's van schieten wat op de lachspieren werkte van een Amerikaan, die het maar heel normaal vond!

Dan gaan we naar Mathers Point. Dit is slechts een van de vele uitzichtpunten langs de South Rim. Het weer zit een beetje tegen, het is koud (11C en -1C 's nachts - maar dat was te verwachten op 8000ft.) maar helaas is de lucht ook een beetje grauw. De kleuren van de Canyon komen dus niet helemaal tot hun recht.

Toch zijn dit de foto's waarvoor we naar de US zijn gekomen.cool


Heel bijzonder was de aanwezigheid van een paar Californische condors op Mathers Point. Men zegt dat ze zelden worden gezien (er leven er nog maar 70 van). Ze gedroegen zich anders alsof ze hier elke dag langs kwamen!

Let wel: deze vogeltjes wegen 11kg en hebben een spanwijdte van bijna 3 meter!

De South Rim (zuidelijke kant van de Grand Canyon) beslaat zo'n 470 mijl (of km? -mooi opzoekertje voor de thuisblijvers ;-), dus we hebben nog veel te zien.

Voor morgen is storm voorspeld en de aanbeveling voor toeristen is 'hazardous'. We zullen zien. Slaap lekker, tot morgen

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan