Grand Canyon South East Rim

Door H.G.F. Spierings - 01-05-2012 19:50

27 april

De laatste dag bereiden we de RV voor en besluiten we de Grand Canyon via de South Rim (route 89) te verlaten. Onderweg zullen we dan verschillende viewpoints aandoen en weer andere indrukken krijgen van de Grand Canyon.

De zon is gaan schijnen en geeft de canyon een prachtig kleurenpalet. Grazyna is helemaal ontroert…

Je kunt nu tientallen kilometers diep kijken, op sommigge punten zelfs 160km (zeggen ze...). Ik schat dit blikveld zo'n 50km diep, maar het kunnen er ook 100 zijn!

De reden waarom je zo ver kunt kijken is omdat de noord rim hoger ligt dan de zuid rim, hierdoor heb je geen last van de aardbolling.

Jasiu vindt dat laatste wel nuttige info en controleert of er door die bollingcompensatie hier ook wifi van de dichtsbijzijnde MacDonalds te ontvangen is -zodat hij kan facetimen met Lauke in Nederland. Helaas…

Even verderop komen we bij’Grandview’, ook mooi… Grazyna legt alles vast op film.

En dan het beroemde viewpoint waar Dick vroeger altijd is geweest: Desertview, met die uitkijktoren.

Van hieruit zie aan de overkant het Walhalla plateau; waar oude en zieke indianen zich terugtrokken om rustig 'in Walhalla' te sterven. Rechts zie je het begin...of het einde van de Grand Canyon in de verte: de woestijn.

Je kunt hier ook heel goed de Colorado rivier zien lopen.

Jasiu voelt zich echter niet goed blush dus zijn we na wat aarzelen toch maar snel ingestapt en doorgereden naar lagere gronden.

Desertview is het meest oostelijke stuk van de Grand Canyon, van hieruit gaat de canyon langzaam over in een vlakte wat we onderweg naar Monument Valley ook zullen meemaken…

 

Reacties

Brigitte, Ton & Lauke 01-05-2012 20:58 {{button-5169}}

Wat een prachtige beelden........

aukjevanson 02-05-2012 00:57 {{button-5173}}

Wat een prachtig landschap en een imposante natuur!!
Daar zijn dce wandelingen van de wandelclub niets bij vergeleken. Je gelooft je ogen gewoon niet zo groots en zo immens en wat fijn dat de zon schijnt . Hardstikke leuk iedere keer die verslagen. je bent er daardoor echt een beetje bij.
Zo te lezen ,is het volop genieten. Heel veel plezier verder dikke zoen Marcel en Aukje

ron spierings 07-05-2012 17:10 {{button-5288}}

Hebben ze al eens uitgerekend hoeveel water er de laatste 500 miljoen jaar door the Canyon heeft gestroomd? Zal wel veel zijn gezien alle erosie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan