Sedona

Door H.G.F. Spierings - 28-04-2012 02:43

24-25 april

Aangekomen in Sedona maken we eerst een paar mooie foto’s van de indrukwekkende rode bergen langs de weg.

En indrukwekkende auto's natuurlijk, zoals deze Caddilac.

Sedona zelf is een moderne stad met veel kunstgalerijen, maar we rijden eerst door naar de camping Rancho Sedona RV Park. We hebben niet gereserveerd, maar wel geluk: er is nog één plek (onder een prachtige boom)!

We slapen er heerlijk en de volgende morgen gaan Grazyna en Jasiu met de videocamera op pad en komen ze behalve lieve cactusjes met prikkende haartjesindecision ook grote eekhoorns tegen, gewoon naast onze camper! Ze zijn helemaal niet schuw en laten zich graag voeren.

Jasiu heeft er een met zijn iPad kunnen 'vangen'. Om een idee van de grootte te geven: de steen waar hij op zit is zeker 60cm in doorsnee.

Ook hebben Jasiu en Grazyna een kleine aanvaring met een cactusbloem gehad. Jasiu vertelt:

"Mijn moeder zei: kijk, dat zijn mooie cactussen!

Dus we lopen er naartoe en mijn moeder zegt: pluk eens en paar van die plantjes aan de cactussen. Dus ik doe dat, en geef ze dan aan mijn moeder!

Ik voel opeens heel veel kleine prikjes, wat denk je! Er zitten allemaal kleine cactus haartjes in mijn hand. Die irriteren heel erg. Ik zeg het tegen mijn moeder, en ze zegt: ah, maakt niet uit, gaat zo wel over. Maar het zit ook in mijn broek, roep ik.

Dan begint mijn moeder opeens te krijsen en te gillen, en histirisch te doen, het prikt heel erg, roept ze hard. Ik zeg zo chill mogelijk: dat heb ik dus ook..."

Dan gaan we de stad in, doen we inkopen bij weer zo’n kleine supermarkt ‘Safeways’ geheten, krijgt Jasiu een Amerikaanse ‘haircut’ -compleet met kuif -staat hem erg 'cool', kopen we Starbucks koffie en lopen we terug naar de RV op de parkeerplaats. Daar eten we een bagel met jam en spoelen die met de Starbucks weg, ondertussen Jasiu's kapsel besprekend.

Daarna starten we de motor en gaan we op pad naar de Grand Canyon, we hebben niet gereserveerd dus willen ook niet te laat aankomen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan