dag 6, Monument Valley

Door I. van Driel - 25-07-2013 07:58

Om 9.00 uur vertrokken we uit Page richting Monument Valley.  Mooie route en het verliep lekker vlot.  Om 12:00 uur kwamen we bij een camping  aan die we op het oog hadden maar helaas  was er geen plaats meer.   We besloten om dan toch maar direct een klein stukje door te rijden naar het bezoekers center  van Monument  Valley.   We hadden gelezen  dat het uitzicht vanaf het bezoekers centrum mooi was maar dat je pas echt een goede indruk van Monument Valley  kreeg als je  via een onverharde weg  door de vallei zou rijden.  Dit mocht echter niet met onze camper dus moesten we ons laten rijden door een gids.  De gids was een Navajo Indiaan die een oude pick-up truck had omgebouwd  met bankjes in de achterbak met  daarboven een metalen zonnedakje.

Het werd een ruige rit door een bizar landschap dat decor is geweest voor vele  Westerns , actiefilms en commercials. Na het bezoek aan Monument Valley zijn we doorgereden  richting Arches. Zo waren we al een stukje op weg en zouden we de volgende dag wat minder hoeven rijden.

We hebben die nacht op een prachtige camping gestaan in het Manti- la sal National Forest. Midden in de natuur, de camping was vrijwel  leeg. Lekker kampvuurtje gemaakt in de vuurplaats en nog heel de avond lekker buiten gezeten. De temperatuur was een stuk gedaald, zelfs een vestje aan.

De camping a 10 dollar kon betaald worden door geld in een envelopje te doen en in de brievenbus te gooien.

Reacties

Trudi 25-07-2013 09:35

Jullie hebben wel een vacantie duizend hè!

mama 25-07-2013 09:53

Griezelig hoor allemaal, maar ja jullie zijn nog jong. Wat een avonturen beleven jullie. Hier ook minder warm gelukkig. Gras gemaaid en gesproeid gisteren.
Goede reis verder !
xxxxx

moniek 26-07-2013 10:50

Als ik mijn ogen dicht doe zie ik jullie rijden door Monument Valley!
kus voor allemaal!

Leo 29-07-2013 19:57

Ik ben jaloers!!! Dit is het soort avonturen waar je mij zo voor mag inschrijven! Heerlijk, die wildernis en wat een prachtige indrukken. Monument vallen is echt geweldig mooi. Prachtig, prachtig, prachtig!!!

Jolanda 29-07-2013 20:18

Wauw, het lijkt wel een film. De van Drieltjes op avontuur. Zo mooi allemaal. Wacht op het vervolg. Heel veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan