dag 6, Monument Valley

Door I. van Driel - A long time ago

Om 9.00 uur vertrokken we uit Page richting Monument Valley.  Mooie route en het verliep lekker vlot.  Om 12:00 uur kwamen we bij een camping  aan die we op het oog hadden maar helaas  was er geen plaats meer.   We besloten om dan toch maar direct een klein stukje door te rijden naar het bezoekers center  van Monument  Valley.   We hadden gelezen  dat het uitzicht vanaf het bezoekers centrum mooi was maar dat je pas echt een goede indruk van Monument Valley  kreeg als je  via een onverharde weg  door de vallei zou rijden.  Dit mocht echter niet met onze camper dus moesten we ons laten rijden door een gids.  De gids was een Navajo Indiaan die een oude pick-up truck had omgebouwd  met bankjes in de achterbak met  daarboven een metalen zonnedakje.

Het werd een ruige rit door een bizar landschap dat decor is geweest voor vele  Westerns , actiefilms en commercials. Na het bezoek aan Monument Valley zijn we doorgereden  richting Arches. Zo waren we al een stukje op weg en zouden we de volgende dag wat minder hoeven rijden.

We hebben die nacht op een prachtige camping gestaan in het Manti- la sal National Forest. Midden in de natuur, de camping was vrijwel  leeg. Lekker kampvuurtje gemaakt in de vuurplaats en nog heel de avond lekker buiten gezeten. De temperatuur was een stuk gedaald, zelfs een vestje aan.

De camping a 10 dollar kon betaald worden door geld in een envelopje te doen en in de brievenbus te gooien.

Reacties

Trudi A long time ago

Jullie hebben wel een vacantie duizend hè!

mama A long time ago

Griezelig hoor allemaal, maar ja jullie zijn nog jong. Wat een avonturen beleven jullie. Hier ook minder warm gelukkig. Gras gemaaid en gesproeid gisteren.
Goede reis verder !
xxxxx

moniek A long time ago

Als ik mijn ogen dicht doe zie ik jullie rijden door Monument Valley!
kus voor allemaal!

Leo A long time ago

Ik ben jaloers!!! Dit is het soort avonturen waar je mij zo voor mag inschrijven! Heerlijk, die wildernis en wat een prachtige indrukken. Monument vallen is echt geweldig mooi. Prachtig, prachtig, prachtig!!!

Jolanda A long time ago

Wauw, het lijkt wel een film. De van Drieltjes op avontuur. Zo mooi allemaal. Wacht op het vervolg. Heel veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!