Capitol reef en Arches

Door Oost goes West - 07-08-13 23:57

Vandaag aangekomen in Moab. De reis van Torrey naar Arches/Moab is ook weer iets om nooit te vergeten, 150 mile (240 km) door en langs enorme rotsformaties van allerlei kleuren en vormen van Capitol Reef, de een nog mooier dan de andere. Als chauffeur zijnde heb je wel het mooiste uitzicht van voren en ziet ook alles als eerste, het is dan ook geen straf om weer een heel stuk te moeten rijden, het is dan ook vaak een klein gevecht wie op de bijrijdersstoel mag zitten, we doen het dan maar om de beurt. Capitol Reef is een beleving opzich.

Aangekomen in Arches wilden wij in het visitor center de speciale wandeling reserveren voor in het park samen met een ranger, maar deze bleek al tot en met september volgeboekt te zitten. Weer buiten aangekomen vroeg een groepje japanners of ik een foto wilde nemen, na dit hebben gedaan bedankte hij me vriendelijk in gebrekkig engels thank you much, thank you much, thank you much en hij knikte daarbij 3 keer.

Toen zijn we een maar klein stukje doorgereden naar Moab waar we het raften op de Coloradorivier hebben gereserveerd voor donderdag. Weer terug naar het park richting camping, een weg van ongeveer 20 km. zijn we uitgestapt halverwege om een kleine wandeling naar de archesformaties te bekijken, dit zijn rotsen waarvan een gedeelte (het zachte middelste) is uitgesleten hierdoor ontstaan de bogen.

                    In Arches hadden we een camping in het natuurpark bovenop de rotsformatie op 2500 m. hoogte een kleine camping met 50 plaatsen maar een geweldig uitzicht op de rotsen.

’s Avonds hebben we nog een wandeling gemaakt van een klein uur vanuit de camping door de zandduinen, ook hier zijn we weer van die bogen tegengekomen. In heel het park zijn er wel 1700.Deze is van boven doormidden vandaar Broken arch.

Moe van al het lopen lagen we vroeg in bed. De kinderen mochten een keer uitslapen omdat we vandaag maar 25 mile hoefden te rijden naar de volgende camping in Moab. Zelf waren Annemarie en ik weer vroeg wakker en hebben om 8 uur nog een wandeling gemaakt naar weer een paar arches. Onderweg zijn we nog een slang tegengekomen die in het vroege ochtendlicht op zoek was naar eten. Het was een slang van ong. 50 cm alleen weten we niet om welke het gaat, het was in ieder geval geen ratelslang.

 Na een snel ontbijt (we moesten al om 10 uur uitchecken) zijn we richting Moab gereden om vervolgens eerst via de walmart (supermarkt) om 12 uur al op de camping te zijn met Wi-Fi, zwembad en een warme douche(het was wel weer nodig). Morgen gaan de meiden dus raften en gaan Rens en ik naar een mineralenwinkel/groeve.     Het vorige bericht bevatte weinig foto;s dit kwam omdat het uploaden tijdelijk niet kon, dit hebben we nu aangepast dus kijk nog even. We kijken nu al uit naar de volgende dagen in Monument Valley. Groetjes vanuit het mooie Amerika. ERIK

Het volgende verslag is weer van Mayke over de belevenissen van het raften.

Reacties

O.ma Anneke 08-08-13 10:37

Die slang dacht natuurlijk, wat een heerlijk ontbijt toen hij jullie zag. Dat moet wel geweldig zijn als je in de camper voorin mag zitten, heb jij wel steeds de beste plaats,maar, wel goed op de weg letten.
Jullie dagen zijn wel steeds goed ingevuld, strak schema.
Wat een indrukken zullen jullie maken met deze geweldige reis,voorlopig nog maar volop genieten en ik wacht weer op het volgende verslag van Mayke.
veel liefs en knuffel voor alle vijf.

Irene 09-08-13 00:48

Foto 1: Ik ben wel wat van jou gewend Jiska.....zoals blauwe taarten en carrotcakes, maar zelfs Rudolph heb ik nog nooit een op zich lekker uitziende chocoladecake met glazuurvulling zien garneren met...peterselie????

Foto 2: Erik???? Ik snap dat je niet graag omloopt of 12 meter klimt maar was het nou echt nodig daar een gat in te slaan????

Foto 3: "Dear Utah Govenor Mr. Gary R.Herbert, Please have mercy upon my father. He can't help himself. Please don't put him on death row!!!!

Foto 4: Jiska: "Mam, waar had jij die brievenbus dan gezien?" Annemarie: "Stil! We volgen het spoor van je vader!"

Foto 5: "Haha, deze vermomming werkt goed, zelfs mijn eigen familie herkent me niet!"

;)

Karin 09-08-13 16:16

Wow, wat een mooie belevenis allemaal zeg. Annemarie, ik zou mijn plek voorin dipsen, of zeggen jou kinderen dit niet?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag zaterdag 12 januari Zwolle
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek je camper t/m 17 januari en ontvang €100 korting bij Cruise America.
Boek nu en ontvang €100 korting