Grand Canyon en Route66

Door Oost goes West - 14-08-13 09:46

We zijn inmiddels alweer een paar dagen verder en hebben de Grand Canyon aangedaan. De route van Page hiernaar toe heeft wel wat meer mijlen opgeleverd dan was begroot omdat de highway 89 nog steeds was afgesloten omrdat er nog een enorm gat in zat, kortom 75 mijl omrijden.Voordat we Page goed en wel uit waren reden we langs de Horseshoe bend, dit is een enorme bocht in de Colorado rivier. Eenmaal aangekomen bij de Grand Canyon via de oost route was er een enorm mooi uitzicht. Bij het uitzichtpunt stond er nog een toren in Hopi style die ze in 1905 hadden nagebouwd. Na te hebben ingeschreven op de camping reden we naar onze plek die ook weer midden in de bossen stond. Een lekkere rustige ruime plek. ’s Avonds de BBQ weer aangestoken maar ons toetje moesten we binnen opeten omdat er een onweersbui  boven onze camping losbrak. De volgende dag eerst even de sociale media bijhouden en daarna met de bus een stukje verder de canyon af en lekker even een stukje lopen, we hebben een paar condors langs de rim over zien vliegen. Om 6 uur zijn we met parkrangers naar de canyon gelopen om daar de zonsondergang te bekijken en er zou misschien een komeetregen te zien zijn. Het was een geweldige belevenis om op dat punt de zon onder te zien gaan. De ranger…leek wel weggelopen uit een stripalbum, met baard en hoed, vertelde veel over de sterren. De komeetregen was helaas verhinderd door de wolken die op kwamen zetten. In het donker met zaklamp weer terug. Vandaag vroeg op, en zowaar we konden om 8 uur vertrekken. Het plan was niet heel helder . In ieder geval naar Kingman en dan daarna ergens  een camping zoeken. Vanuit Kingman hebben we een stuk van route 66 gereden naar Oatman. Met recht een oude weg met slecht wegdek! Annemarie zat achterin en kon met goed fatsoen niet een camping opzoeken  in  ons dikke campingboek. De letters dansten alle kanten op. Oatman is een oud mijnstadje en zou een ghosttown  zijn (ofwel vrijwel uitgestorven sinds er in 1940 via de overheid werd besloten dat er geen goud meer gewonnen mocht worden vanwege de oorlog). Maar door de toeristen wonen er nog een aantal mensen. Het is namelijk een echt westernstadje met scheve houten gevels en veranda’s. ‘How the west was won’ is daar ook opgenomen. Onderweg er naar toe en in het stadje zelf lopen veel ‘wilde’ezels te bedelen om eten. Dat zijn afstammelingen van de ezels uit de mijnperiode. Er werd juist op t moment dat wij er waren een ‘gunshow’ opgevoerd. Eigenlijk een soort komisch toneelstuk. De hele straat is een grote souvenirwinkel geworden. Laatste stukje route66 gereden naar Lake Havasu City waar het inmiddels 36 graden was geworden en een camping gevonden aan het meer met palmbomen en weer een lekkere douche.En weer hadden we een mooie zonsondergang.De volgende dagen gaan we richting Palm Springs en San Diego.   ERIK

Reacties

Jenny 14-08-13 10:09

Die horse-shoe! Geweldig!
Groeten uit een regenachtig Harkstede-city

O.ma Anneke 14-08-13 15:36

Dank je wel Erik voor je mooi reisverslag weer.
En ook weer schitterende fotos.
Wat een geweldige indrukken zullen jullie op doen,een reis om nooit meer te vergeten.Allemaal maar weer een dikke knuffel en tot het volgende verslag.

Karin 14-08-13 19:07

Prachtige foto's zeg. Het is een hele belevenis. Ik ben benieuwd naar alle foto's straks. Hoeveel hebben jullie er al genomen?

mikeprislisa 14-08-13 20:59

Leuke verhalen en mooie foto's
Hebben jullie nog wel genoeg profiel onder jullie zolen haha nog een hele fijne reis en we volgen jullie

Groetjes michael, priscilla en lisa

O,ma Anny 15-08-13 20:08

lieve allemaal wat een mooi verslag, uit het verre Amerika. Dank je wel Erik! Het was ook een grote verrassing dat ik gebeld werd door Anne en hoorde dat jullie camper naast die van een achternicht stond, hoe is het mogelijk!Ik ga nu stoppen,want Dennis en Domin komen op bezoek. Heel veel liefs van ons en nog fijne dagen. Groetjes Ma.

Andre 15-08-13 20:18

hallo allemaal,

Hopelijk hebben jullie het naar jullie zin. Ik ben benieuwd naar de verhalen en foto s . Staan jullie zo nu en dan niet iets te dicht bij de afgrond? (edge)

Groet,

Andre

XTon 15-08-13 21:51

Het is best een mooie reis hoor die jullie maken maar uhh... Ik durf het bijna niet te zeggen want ik wil jullie niet jaloers maken. Het laatste wat ik namelijk wil is dat jullie uit het hier en nu verdwijnen en de hele tijd denken; wat doen we hier eigenlijk, was ik maar op die ene geweldige plek op aarde waar mijn broer/zwager/oom op dit moment is.
Zal ik het vertellen, doe ik jullie geen verdriet?
Ja ik vertel het, niet om jullie de loef af te steken, nee vanuit het oogpunt dat je als mens ook moet leren omgaan met het feit dat anderen het soms beter hebben dan jij.
Daar komt het: Morgen vertrekken wij naar Terschelling, via een stukje route A7. Jaja... Nou niet gaan huilen he... Kom op! Route 66 komt toch nog op een goeie 2e plaats! Probeer te genieten van die kleine dingen die jullie leven op dit moment zo aangenaam maken. Nee, ga nou niet zitten kniezen omdat de stranden die jullie zien kleiner zijn, en omdat er geen Brandaris is, geen wrakkenmuseum, geen fietspad door de prachtige duinen, geen zonsondergang over de prachtige waddenzee, en geen Boschplaat. Jullie tijd komt nog wel. Zet het maar uit je hoofd!! De reis is voor je het weet voorbij en dan kunnen jullie ook!!!!!! Hou je daar maar aan vast!
P.s. Om het voor jullie niet al te moeilijk te maken zal ik geen reisverslag bijhouden over mijn weg van West naar Oosterend.
Hou vol! xxx

Willy Veldink 23-08-13 09:25

Dat is zeker genieten, wij hebben ook van deze route een deel gedaan en het was echt fantastisch, ik hoop nog eens jullie fotoalbum te zien .Geniet nog van je vakantie en veel groetjes Hans en Willy.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari